Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.11.2004.

20:13

Vermezović: "Igraćemo hrabro"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener fudbalera beogradskog Partizana Vladimir Vermezović izjavio je sinoć u Rimu da očekuje da njegova ekipa sutra protiv Lacija u ligi Kupa UEFA odigra "hrabro" i "pokaže Evropi šta zna".

"Za Lacio je ova utakmica poslednja šansa da ostane u Evropi, ali ova ekipa Partizana je odigrala mnogo ovakvih utakmica, kada protivnik ima 'nož pod grlom'. Mi se, medjutim, ne bojimo i odigraćemo hrabro", rekao je Vermezović novinarima na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Fudbaleri Partizana imali su terning oko 18.30, a danas bi trebalo da odrade još jedan.

Vermezović je rekao da njegov tim svaku utakmicu igra da dobije, ali da bi i nerešen rezultat bio prednost za Partizan u odnosu na Lacio.

"Ova utakmica nama nije biti ili ne biti kao Laciju i zato će Partizan odigrati opušteno, ali i hrabro. Mi ćemo, u svakom slučaju, biti bogatiji za jedno iskustvo. Lepo je igrati u Italiji", rekao je Vermezović.

Na pitanje italijanskog novinara da li će Partizan igrati na pobedu, Vermezović je odgovorio da je sistem takmičenja u ligi UEFA takav da "favorizije igru na pobedu".

"Moja ekipa uvek igra da dobije i voleo bih da postignemo gol više od Lacija", dodao je Vermezović.

Prema podacima iz Lacija, do srede je prodato vrlo malo karata, tek oko 2.000. Upitan da li je to prednost Partizana, Vermezović je kratko odgovorio da on na to ne obraća pažnju.

Italijanski mediji uglavnom poklanjaju pažnju igraču Partizana Ivanu Tomiću, koji je nekoliko godina igrao u Romi, a jedan od naslova glasi "Derbi za Tomića".

Lacio je trenutno u rezultatskoj krizi i ima finansijskih problema. Posle 12 kola zauzima deveto mesto na tabeli, sa skorom od četiri pobede, četiri nerešena rezultata i četiri poraza.

Očekuje se da će Lacio igrati sa Serenijem na golu, dok će u odbrani igrati Odo, Negro, Kouto, Oskar, na sredini Dabo, Filipini, Manfredini, Pandev i Roki, kao i isturenim Simoneom Inzagijem; i to u formaciji 4-3-2-1.

Pretpostavlja se da će Partizan na teren Olimpijskog stadiona istrčati u sastavu: Kralj, Rnić, Emeghara, Djordjević, Mirković, Tomić, Saša Ilić, Dragan Ćirić, Nenad Brnović, Simon Vukčević, Pjer Boja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve