Nova vest
Fudbal

Subota, 20.11.2004.

18:02

Bajern M. posle 47 kola na vrhu lige

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Bajerna pobedili su danas u Minhenu Kajzerslautern 3:1 u 14. kolu nemačkog prvenstva i tako privremeno preuzeli lidersku poziciju na tabeli Bundeslige. Posle šoka na Olimpijskom stadionu koji je doneo Ridl već u 7.minutu, preokret su u golovima u 12. i 26.minutu doneli Pizaro i Frings, a konačnih 3:1 postavio je južnoamerikanac Gerero koji je nastavio neverovatnu seriju golova, koja  mu je od epizodiste u klubu donela status igrača koji će produžiti ugovor sa Bavarcima.

Bajern je tako prvi put posle 47 prvenstvenih kola i šampionske titule 2003. godine došao na lidersku poziciju na tabeli Bundeslige. Volfzburg sutra igra meč 14. kola u gostima protiv Hamburga i u slučaju pobede ponovo će se vratiti na čelo tabele.

Šalke je zabeležio ubedljivu pobedu protiv učesnika Lige evropskih šampiona Bajera u Leverkuzenu sa čak 3:0 i došao na treće mesto sa dva boda zaostatka za Bajernom.

Branilac titule prvaka Nemačke Verder ponovo je poražen, ovog puta protiv Arminije 2:1, dok je Kevin Kuranji nastavio svoju golgetersku seriju od srede i meča sa Kamerunom i jedinom pogotkom u duelu sa Borusijom iz Menhengladbaha doneo sva tri boda svom Štutgartu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve