Nova vest
Fudbal

Petak, 19.11.2004.

13:40

Vermezović: "Zeta je za nas - Lacio"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri beogradskog Partizana sutrašnjom utakmicom protiv Zete u prvenstvu Srbije i Crne Gore ulaze u seriju najtežih utakmica u sezoni u kojima treba da potvrde kvalitet i dosadašnje rezultate.

"Prvi i najteži protivnik u toj seriji je Zeta. Zeta je za nas Lacio", izjavio je trener Partizana Vladimir Vermezović na konferenciji za novinare.

Posle Zete, koja ove sezone igra izvanredno i nalazi se na trećem mestu na tabeli, odmah iza "večitih rivala" Partizana i Crvene zvezde, Partizan igra drugu utakmicu u Ligi UEFA u četvrtak u Rimu, protiv Lacija.

Trener Partizana očekuje od svojih igrača da derbi meč prvenstva protiv Zete shvate vrlo ozbiljno i da u njega udju sa maksimalnom borbenošću i angažovanošću i bez razmišljanja od Rimu.

"Trudićemo se da maksimalno motivisani udjemo u meč protiv Zete, bez razmišljanja o tome šta nas čeka u četvrtak u Rimu, mada znam da će to biti teško. Ipak, verujem u igrače, jer su do sada ozbiljno shvatali i odradjivali posao", rekao je Vermezović.

Branimir Petrović, fudbaler Partizana, koji je pred početak sezone došao upravo iz Zete, rekao je da Partizan ulazi u "paklenu seriju".

"Zetu poštujemo, ali ćemo se truditi da damo sve do sebe i pobedimo. Svi očekuju od nas da pobedjujemo na svom stadionu, a sve ekipe dolaze i igraju zatvoreno. Ipak, od Zete očekujem da, kao i do sada, igra otvoreno", rekao je Petrović.

Predstojeći duel Partizana i ekipe iz Golubovaca je derbi 13. kola prvenstva, ali će utakmica biti zanimljiva i po tome što na klupi Zete sedi trener Dejan Vukićević, nekadašnji igrač Partizana.

Vukićević je svojevremeno igrao sa nekolicinom igrača Partizana, koji i sada nose "crno-beli" dres - Zoranom Mirkovićem, Ivanom Tomićem, Albertom Nadjom, Ivicom Kraljom i Draganom Ćirićem.

Vukićević je prošle sezone trenirao sadašnje igrače Partizana Nenada Brnovića i Branimira Petrovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve