Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.11.2004.

15:22

4 beogradska kluba u polufinalu Kupa

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde, Partizana, Rada i Železnika plasirali su se u polufinale kupa SCG.

U poslednjem meču četvrtfinala Zvezda je pobedila Smederevo rezultatom 2:1. Prvo poluvreme završeno je bez golova, a već na startu nastavka gosti su poveli pogotkom Radosavljevića.

Branilac duple krune došao je do pobede zahvaljujući pomalo zaboravljenom Draganu Bogavcu, čiji su golovi u 53. i 70. minutu obezbedili prekoret i prvo beogradsko polufinale u istoriji Kupa SCG.

"Crno-beli" su na svom stadionu teže nego što se očekivalo savladali Obilić sa 1:0 golom kapitena Ilića iz penala u 77.minutu, posle starta Đorđevića na Nigerijca Iseanija Emegharu.

Drugi beogradski klub Rad slavio je u Pirotu protiv domaćeg Radničkog takođe sa 1:0 pogotkom Stojakovića, dok je meč Železnik – Čukarički u regularnom toku završen 1:1, ali su posle boljeg izvodjenja penala slavili domaći rezultatom 3:2.

Poslednji meč četvrtfinalne runde igraju Crvena zvezda i Smederevo od 16 sati.

Posle meča na stadionu Partizana, trener Obilića Dragoljub Bekvalac izjavio je da je Partizan zasluženo pobedio, jer je tokom celog meča imao inicijativu i stvorio više šansi.

"Došli smo da probamo da damo maksimum i ovo je naš maksimum u ovom trenutku. Pokušali smo da čvrstom i pokretljivom odbranom pokušamo da sprečimo napade Partizana i da gol protivnika ugozimo kontranapadima. Partizan je stvorio više šansi, dao gol i zasluženo ide dalje", rekao je Bekvalac novinarima.

Bekvalac nije želeo da komentariše penal za Partizan, ističući da dobro poznaje sudiju Jeknića i da i ako je pogrešio, ubeđen je da to nije učinio namerno. Trener Partizana Vladimir Vermezović imao je razumevanje za neefikasnu igru svog tima, rekavši da su odigrali puno napornih mečeva i da se jedan ovakav meč morao dogoditi.

"Kada su u igru ušli Vukčević i Grubješić stvari su krenule onako kako smo želeli, počeli smo da probijamo po bokovima, a imali smo i izglednih prilika iz prekida, što je za nas pomalo neuobičajeno. U nekim situacijama koncetracija nam nije bila na potrebnom nivou, ali i to se dešava", rekao je Vermezović.

Zvezda je na Marakani dominirala tokom svih 90 minuta, a gosti iz Smederva pretili su iz kontranapada. Trener "crveno-belih" Ratko Dostanić izjavio je posle meča da je zadovoljan igrom svoje ekipe, a najviše zato što nisu psihički pali posle primljenog gola.

Strateg Smedereva Milenko Kiković rekao je da je njegov tim bio bolji u prvom poluvrmenu, ali da su se neiskusni igrači gostiju uplašili vođstva. On je čestitao Zvezdi na zasluženoj pobedi.

Junak meča Dragan Bogavac, koji se u tim vratio posle duže pauze, izrazio je da je presrećan postignutim golovima, ali dodao da ih sigurno ne bi bilo bez pomoći saigrača.

"Ne sećam se kada sam ovoliko dugo igrao. Presrećan sam. Nadam se da ću i ubuduće postizati golove, naravno ako mi bude ukazana šansa", zaključio je Bogavac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve