Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.11.2004.

19:07

Sedam meseci suspenzije za Mutua

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Rumunski fudbaler Adrijan Mutu suspendovan je na sedam meseci, pošto je ocenjeno da je kriv za uzimanje nedozvoljenih supstanci, saopštila je Fudbalska Asocijacija Engleske (FA).

Mutu je bio član Čelsija kada je testiran i kada je otkriveno da je koristio kokain. Prošlog petka Čelsi mu je uručio otkaz, a danas je FA saopštila kaznu nakon saslušanja kome je sam fudbaler prisustvovao. "Adrijan Mutu je suspendovan na sedam meseci, pod uslovom da igrač uspešno završi program rehabilitacije", navodi FA.

Mutu je kažnjen i sa 20.000 funti (28,623 eura) i biće povremeno testiran tokom perioda suspenzije. U sedam meseći bice uracunat i period koji on već ne igra, a koji je počeo 25. oktobra, što znači da će na teren moći da se vrati 18. maja.

Mutu do sredine maja neće moći da igra ni za reprezentaciju niti za bilo koji drugi klub na svetu, pod uslovom da kaznu potvrdi FIFA, koja inače za slične prekršaje zahteva minimum šest meseci suspenzije. Kazna, međutim, ne ispunjava zahtev Svetske anti-doping agencije, koja traži minumum dve godine.

Rumunski fudbaler ima pravo da se žali, ali je pre saslušanja nagovestio da to neće činiti. Govoreći pre nego što je kazna izrečena, Mutuov agent je naveo da nije zabrinut za buducnost tog fudbalera.

"Mi (Mutuovi agenti) smo već dobili četiri ponude za njega, čak i pre izricanja kazne. Dva kluba koja ga traže su iz Engleske", dodao je on.

Prošle sezone FA je kaznila defanzivca Mančester Junajteda Rija Ferdinanda sa osam meseci neigranja zbog toga što se nije pojavio na testiranju. Kazna za Mutua je blaža jer FA ne želi da stimuliše igrače da propuštaju testiranje.

Prošle godine, zbog istog prekršaja, uzimanja kokaina, bivši golman Čelsija Mark Bosnić kažnjen je sa devet meseci zabrane igranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve