Nova vest
Fudbal

Subota, 23.10.2004.

20:43

Kopredsedništvo na čelu FS Nemačke

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski savez Nemačke imaće dva predsednika, prvi put u svojoj 104 godine dugoj istoriji, a ovaj potez opravdan je željom da se izbegne borba za vlast pre Svetskog prvenstva 2006. godine.

Teo Cvanciger, koga podržavaju amaterski timovi zemlje, od subote će upravljati Savezom zajedno sa Gerhardom Majer-Forfelderom, funkcionerom FIFA, za koga vlada opšte mišljenje da predstavlja profesionalnu Bundesligu.

Generalna skupština saveza sa šest miliona članova odobrila je sporazum o podeli vlasti, koji će trajati do 2006. godine.

Do ovakve situacije došlo je kada su se u januaru protiv Forfeldera pobunile amaterske lige - u koje spadaju sve, od omladinskih do ženskih takmičenja. Oni su se žalili da je 71-godišnji funkcioner, bivši predsednik VfB Štutgarta, preveliki autokrata i da zapostavlja njihove interese zarad profesionalnih klubova i međunarodne politike.

Cvanciger je, međutim, naveo da se nada da će predstavljati sve u nemačkom fudbalu, a ne samo amaterski. Očekuje se da će posle Svetskog prventva 2006. godine preuzeti potpunu kontrolu Saveza.

"Dva predsednika su neuobičajeno rešenje, ali potrebno. Nemam nameru da se u poslove Bundeslige mešam pametnim primedbama, ali ne želim ni samo da budem guru lokalnih organizacija", rekao je Cvanciger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve