Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.10.2004.

12:59

Erik Lamela ipak u Barsi!

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

12-godišnja fudbalska »zvezda u najavi« iz Buenos Ajresa, Erik Lamela, napušta svoj argentinski dom i odlazi u Barselonu. Španski gigant već je sve dogovorio sa Lamelinim roditeljima i ovaj dečak vrlo brzo pridružiće se vršnjacima u barseloninom kampu. Prema dogovoru s roditeljima, Lamelin otac dobiće posao u Barseloni, porodica će kroz četiri godine primiti 500.000 evra nadoknade, a katalonski klub će se pobrinuti i za Erikovo školovanje.

Barselona je tako dobila bitku protiv Milana, Arsenala i Lamelinog dosadašnjeg kluba River Plate. Za dečak kažu da je veliki potencijal, a dosadašnji učinak mu je briljantan. Postigao je u četiri sezone koliko igra fudbal preko 200 pogodaka. Igra na sredini terena, a koristan je i na poziciji spoljnog napadača.

Barselona je dečaka prvu put snimila letos na juniorskim turnirima u Španiji i Francuskoj gde je u konkurenciji tri do četiri godine starijih igrača bio ubedljivo najbolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve