Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.10.2004.

11:24

Bekam namerno zaradio žuti karton

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Dejvid Bekam izjavio je da je namerno zaradio žuti karton na utakmici protiv Velsa. Bekam je rekao da je to uradio kako bi mu se suspenzija od jednog meča neigranja poklopila sa periodom oporavka od povrede.

"Bilo je namerno", rekao je Bekam današnjem Dejli Telegrafu. "Osećao sam povredu. Odmah sam znao da sam slomio rebro. Znao sam da ću pauzirati par nedelja pa sam pomislio što da ne otkačim i ovaj žuti karton", rekao je on.

Engleski reprezentativac je slomio rebro petnaestak minuta pre kraja subotnjeg meča protiv Velsa u kvalifikacijama za Svestko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine. On je do kraja utakmice stigao da zaradi žuti karton.

Bekam je vukao još jedan žuti karton iz prethodnih utakmica, tako da po pravilima FIFA ne može da igra sledeći meč svoje reprezentacije

"Siguran sam da mnogi ljudi misle da nemam dovoljno pameti za to...ali to nije tačno", kazao je Bekam.

FIFA nije želela da komentariše izjave u medijima. Ona bi, prema rečima jednog zvaničnika, prvo trebala da bude zvanično obaveštena o slučaju da bi uopšte razmatrala Bekamove izjave. Kao primer zvaničnik ja naveo žalbu nekog saveza.

Dejvid Bekam će zbog parnih žutih kartona propustiti utakmicu Engleske i domaćina Azerbejdžana. Njegovo mesto bi mogao da zauzme fudbaler Bajerna iz Minhena Oven Hargrivsa.

Engleska je prva u grupi sest sa sedam bodova iz tri meča, jedan više od drugoplasirane Poljske. Azerbejdžan ima dva boda iz tri utakmice i nalazi se ne pretposlednjem mestu na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve