Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.10.2004.

22:11

Delije Sever: Podrška Džajiću ostaje!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Grupa navijača beogradskog fudbalskog kluba Crvena zvezda Delije sever saopštila je u nedelju uveče da će Dragan Džajić, predsednik kluba u ostavci, imati punu podršku te grupe da "do kraja jesenje polusezone izvrši zahtevane promene u fudbalskom klubu".

"Nas ne interesuje da li će to (Džajić) uraditi kao predsednik kluba, predsednik kluba u ostavci ili istaknuta sportska ličnost Crvene zvezde. U svakom slučaju imaće našu punu podršku", navodi se u saopštenju Delija sever.

Dažić je prošle nedelje, posle poraza Zvezde od ruskog Zenita u Beogradu, podneo ostavku, koja će biti razmatrana na Skupštini kluba, 22. oktobra.

Delije sever u saopštenju dodaju da i dalje zahtevaju smenjivanje na svim nivoima kluba (Upravni odbor...), odnosno "smenjivanje svih pojedinaca, koji su odgovorni za aktuelne rezultate i situaciju u klubu".

"Tražimo proširenje UO direktorima velikih firmi spremnih da ulože značajan kapital u FK Crvena zvezda i dovođenje mlade i perspektivne osobe u rukovodstvo kluba, sposobne da svojim profesionalnim radom vrati ugled i renome FK Crvene zvezde na domaćoj i međunarodnoj sceni", pišu "Delije" u saopštenju.

Delije sever su navele i da neće dozvoliti "politizaciju kluba", o čemu je prethodnih dana bilo spekulacija u javnosti.

"Gospodin Džajić je istinska sportska i ljudska veličina FK Crvena zvezda i smatramo da je on najmanje od svih zaslužio da podnese ostavku, a pogotovo ne na ovakav način", dodaje se u šaopštenju.

Prethodnih dana, u svakoj prilici navijači su na utakmicama uzvikivali parole protiv uprave kluba, ogorčeni zbog loših rezultata na početku sezone, a posebno neuspehom u evrospkim takmičenjima, najpre u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom i u prvom kolu Kupa UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve