Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.09.2004.

15:30

Bekenbaueru i Peleu orden za zasluge

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Legendarni brazilski i nemački fudbaleri, Pele i Franc Bekenbauer sutra će biti odlikovani Ordenom za zasluge, povodom stogodišnjice Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Ceremonija je prvobitno bila planirana da se održi u maju u Parizu na Kongresu FIFA povodom stogodišnjice te organizacije, medjutim, Pele se tada oporavljao od operacije oka i nije mogao da prisustvuje svečanosti.

Pele je sa Brazilom osvojio tri titule prvaka sveta u Švedskoj 1958, u Čileu 1962. i u Meksiku 1970, a postigao je preko 1.000 golova na zvaničnim utakmicama.

Bekenbauer je sa Zapadnom Nemačkom, kao igrač, trijumfovao na Mundijalu 1974. godine, dok je kao selektor Nemačke prvak sveta postao na šampionatu u Italiji 1990. godine.

Nakon ceremonije, koja će biti održana u sedištu FIFA, njih dvojica će učestvovati u radu komisije koja će izabrati tri najlepše poštanske marke koje su izdate povodom stogodišnjice FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve