Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.08.2004.

00:41

Petrović:"PSV favorit"; Hidink:"50-50"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener beogradske Crvene zvezde Ljupko Petrović ocenio je večeras da će PSV Ajndhoven biti favorit u revanšu ta dva tima u trehem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je trener holandskog tima Gus Hidink odbio ulogu favorita i procenio da su šanse izjednačene.

"Zvezda je mlad, obećavajući tim i ima dobru budućnost. Šanse u revanšu su podjednake. Oba tima su prilično ravnopravna", ocenio je Hidink na konferenciji za novinare, posle pobede Zvezde u Beogradu nad njegovim timom od 3:2. Hidink je meč nazvao "pravom evropskom utakmicom".

"Igrali smo protiv uigranog tima sa mnogo mladih talenata, a imali smo problem sa uigravanjem naše ekipe, jer par igrača nikada nije zajedno igralo ovako tešku utakmicu. Lako smo primili golove, ali smo ipak držali meč pod kontrolom, što nije lako protiv Crvene zvezde".

Petrović je pohvalio atmosferu na stadionu "Marakana" i publiku koja je stalno bodrila njegov tim.

"Utakmica je krenula loše, ali smo uspeli da se vratimo i pobedimo. Dobili smo veliki tim, koji igra u odbrani sa devet igrača, a kada napada - napada sa osam. Moj tim je kroz ovu utakmicu stekao veliko iskustvo, i ako ostane zajedno još godinu, možemo očekivati 50 odsto bolju igru", kazao je Petrović. On je istakao da će se "crveno-beli" u revanšu maksimalno zalagati.

"Ako nam se ukaže šansa, ići ćemo dalje, ali je PSV, ipak, favorit".

Strelac izjednačujućeg pogotka za Zvezdu (1:1), koji je "crveno-bele" vratio u meč, Milan Dudić podsetio je da su igrali protiv tima koji sedam godina nastupa u Ligi šmapiona.

"Zvezda je pokazala da pred punim stadionom može da pruži više od svojih trenutnih mogućnosti. Čeka nas pakleni revaš, ali ćemo pokazati da možemo da se izborimo za Ligu šampiona", kazao je Dudić.

Marko Pantelić rekao je da je izuzetno srećan zbog pobede.

"Odužili smo se gledaocima za poraz protiv Borca iz Čačka (u prvom kolu Prve lige SCG), a u revanšu se nećemo predati unapred. Učinićemo sve da idemo dalje", istakao je Pantelić.

Revanš se igra 25. avgusta u Ajndhovenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve