Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.08.2004.

21:28

SCG - Argentina 0-6 !!!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U gradu Patri na Peloponezu, oko 4 sata udaljenom vozom od Atine, mladi fudbaleri Srbije i Crne Gore doživeli su surovo vatreno krštenje na Olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Atini.

U meču prvog kola olimpijskog turnira, favoriti za osvajanje zlatne medalje, Argentinci, su totalno potukli oslabljen sastav SCG sa 6-0, a kako naš izveštač javlja, moglo je da bude i gore.

Argentinci su od samog početka napadali i prilike su se redjale ispred gola Nikole Milojevića.

Već u 11. minutu Delgado je savladao Milojevića, a ubrzo u 17. minutu to je učinio i Gonzales.

Samo par minuta kasnije, "plavi" odnosno beli na ovom meču, su imali priliku da smanje rezultat posle dobro izvedenog kornera, ali je golman Argentine uspešno, refleksnom reakcijom odbranio šut glavom Andrije Delibašića. 

To je bilo otprilike sve što su naši pomalo naizgled demotivisani momci pokazali protiv fanatičnih Argentinosa. Potpuni pritisak urodio je sa još dva pogotka, Teveza u 42 i 43. minutu.

U drugom poluvremenu ista priča, mada su Argentinci malo spustili gas. Ipak i to je bilo dovoljno za još dva gola, Hajncea u 74. i Rozalesa u 77. minutu.

Naš tim pokazao je slab kvalitet igre i nepovezanost, pogotovo u odbrani, što je i razumljivo ukoliko se zna na koji način je tim otišao u Atinu.

Od samog početka bio je vidljiv presing Argentinaca, naši samo imali jednu šansu Delibašić glavom u prvom.

Svedočanstvo o nemoći naše selekcije je i činjenica da je selektor Petrović u drugom poluvremenu umesto špica Radonjića ubacio veznjaka Krasića, pokušavajući da stabilizuje igru i izbegne veći poraz.

"Zadivljen sam igrom Argentine, za takvu reprezentaciju bole su potrebne bolje pripreme od onih koje smo mi imali", rekao je posle meča selektor našeg tima, Vladimir Petrović.

On je podsetio na sve probleme sa kojima se selekcija suočavala, od kratkih priprema do ograničenja u izboru igrača, ali i istakao da ne želi u tome da traži izgovor.

"Pokušaćemo da u narednim mečevima, protiv Australije i Tunisa bolje odigramo", dodao je Pižon Petrović.

U drugom meču grupe C, Australija i Tunis odigrali su nerešeno 1-1. Sledeću utakmicu naš tim igra protiv Australije.

Naši fudbaleri sada mogu jedino da se nadaju drugom mestu u grupi, koje bi u eliminacionoj rundi obezbedilo meč najverovatnije protiv Portugalije.

Meču je prisustvovalo oko 15 hiljada gledalaca.

U drugom poluvremenu najveći aplauz dobio je spiker kada je proglašavao da su Grci dali gol u meču protiv Koreje (konačan rezultat 2-2). Takodje, veliki aplauz dobio je Argentinac Saviola, prilikom ulaska u igru u 70. minut.

Pored Grčke i Koreje, u grupi A igrali su i Meksiko i Mali. Meč je završen bez golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve