Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.08.2004.

21:08

Zvezda - PSV 3-2 !

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu holandskog PSV Ajndhovena sa 3:2, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona Evrope.

Pred oko 50.000 gledalaca na beogradskom stadionu Marakana, gol za vođstvo PSV-a je u 8. minutu meča postigao Đi Sung Park, Milan Dudić je izjednačio u 29. minutu, a vođstvo je "crveno-belima" u 39. minutu doneo Boško Janković. Na 3:1 povisio je Marko Pantelić u 59. minutu, a konačnih 3:2 postavio je Džon de Jong, koji je bio precizan u 66. minutu.

Posle osam minuta potpunog presinga PSV-a, iz prve prave napadačke akcije na utakmici gostujuća ekipa došla je u vođstvo. Dugu loptu je u šesnaestercu dobio Jan Venegor of Heselink, on vraća loptu Parku, ovaj fintira jednog igrača i sa 16 metara plasira loptu u donji levi ugao gola "crveno-belih".

Rano vođstvo gostiju potpuno je preplašilo Crvenu zvezdu, uprkos koreografiji sačinjenoj od zastavica kojima je ispisana parola “HRABRO!”. Posle primljenog gola Zvezdini igrači bili su zbunjeni, punih 20 minuta nisu uspevali ni da igraju, niti da stvore prilke za gol.

Međutim, jedan prekid promenio je sve. U 29. minutu, nakon faula nad Markom Pantelićem, Aleksandar Luković je izveo slobodan udarac sa leve strane (gotov ista situacija kao kod uvodnog gola u meču sa Jang Bojsom), a najviši u skoku bio je Milan Dudić, koji je postigao izjednačujući gol (prošle srede prvi strelac je bio Miladinović).
Publika se budi i stvara neverovatnu atmosferu, a u takvim uslovima gosti gube konce.

Razigrani “crveno-beli” počinju da stvaraju prilike, a u 39. minutu Zvezda vodi. Na 25 metara, nakon opasnog solo prodora, fauliran je Boško Janković. Pantelić mu kratko doaje loptu iz slobodnog udarca, a Janković kroz živi zid po zemlji pogađa ugao PSV-ovog gola.

U 43. minutu Crvena zvezda je imala priliku da poveća prednost, ali je nakon centaršuta Jankovića sa leve strane Dudić glavom bio neprecizan, iako je svega nekoliko metara bio udaljen od gola PSV-a.

Drugo poluvreme počelo je velikim pritiskom gostujuće ekipe, a najizgledniju priliku u ovom delu meča imao je De Jong u 52. minutu, kada je na odlično dodavanje Venegora šutirao pravo u golmana Dišljenkovića. Međutim, Zvezda se oslobađa pritiska, a zatim sledi fascinantna kontra. Perović šalje dugu loptu ka Panteliću, koji sa levog kril prebacuje na suprotnu stranu terena, u prazan prostor Milanu Biševcu. Nakon idealnog centaršuta Biševca, Pantelić je sa sedam-osam metara glavom silovito savladao nemoćnog Gomeša Silvu.

Međutim, umesto da tasda izvrši dodatan pritisak Zvezda se povlači, a sjajan prodor DaMarkusa Bizlija biće uvod u drugi gol PSV-a. Igrao se 66. minut, Biševac je propustio priliku da raščisti situaciju, Bizli ga prolazi i šalje centaršut, Venegor šutira, Dišljenković je odbranio, ali je natrčao De Jong i plasirao loptu u mrežu domaćeg tima.

Do kraja utakmice obe ekipe su izgledale zadovoljno rezultatom. Trener Crvene zvezde Ljupko Petrović opredelio se da čuva rezultat, pa je iz igre izveo napadača Pantelića, a pojačao vezni red uvođenjem Krivokapića. Poslednju šansu imao je Vladimir Tintor u 90. minutu, ali je njegov šut iz prve, sa oko 20 metara, lako zaustavio golman PSV-a.

Revanš meč igraće se 25. avgusta u Ajndhovenu.

Crvena zvezda: Dišljeković, Aleksanrar Luković, Bojan Miladinpović, Milan Dudić, Milan Biševac, Boško Janković (Nenad Stojanović 90), Marko Pantelić (Radovan Krivokapić 77), Marko Perović (Vladimir Tintor 88), Dragan Stančić, Nikola Žigić, Dušan Basta.

PSV: Silva, Bogelund (Koku 46), Aleks, Bauma, Li, Ojer, van Bomel, De Jong, Park, Venegor of Heselink, Bizli.

Sudije: Kolina, Geminjani, Papi (Italija).Žuti kartoni: Milan Dudić i Marko Pantelić (CZ); van Bomel (PSV)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve