Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.08.2004.

18:34

Di Kanio u Laciju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Italijanski fudbaler Paolo di Kanio prešao je iz engleskog premijerligaša Čarltona u rimski Lacio, tim za koji je igrao do 1990. godine i čiji je navijač od detinjstva.

U saopštenju rimskog kluba ne navodi se visina transfera, kao ni uslovi pod kojima će Di Kanio igrati za "belo-svetloplave".

Di Kanio je pre 14 godina iz Lacija prešao u Juventus, a potom je bio prvotimac Milana, Napolija, Seltika, Šefild Venzdeja, Vest Hema i Čarltona.

Tokom boravka na Ostrvu on je biran za najboljeg igrača škotske lige, a u Šefildu je dobio kaznu od 11 utakmica neigranja, jer je gurnuo sudiju pošto je dobio crveni karton. U Vest Hemu je bio stub tima, oko kojeg se razvila sjajna generacija mladih fudbalera (Rio Ferdinand, Frenk Lampard, Džo Kol, Džermejn Difo, Majkl Karik). Međutim, Di Kanio je zbog povreda i sukoba sa trenerom Glenom Rouderom propustio veći deo sezone 2002/03, kada je Vest Hem ispao iz lige.

Veliki sportista (poznat po tome što je prekinuo napad Vest Hema protiv Evertona kada se povredio protivnički golman, iako je imao pred sobom prazan gol) izvinio se javno navijačima Čarltona, zbog toga što napušta klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve