Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.08.2004.

19:53

Kup UEFA: Budućnost BD - Maribor 1:2

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Budućnosti iz Banatskog Dvora poraženi su večeras u Beogradu od slovenačkog Maribora sa 2:1, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Kup UEFA.

Budućnost je povela u 22. minutu golom Željka Miloševića iz penala, ali je Maribor napravio preokret golovima Dominika Beršnjaka u 38. minutu i Dalibora Teinovića u 76. minutu.

Dvorani su porazom debitovali u evropskim takmičenjima, a Maribor je ostvario rezultat koji mu daje velike šanse da posle revanš utakmice za dve nedelje obežbedi plasman u treće kolo kvalifikacija za Kup UEFA.

Ekipa iz Banatskog Dvora, koja će u predstojećoj sezoni igrati u Drugoj ligi Srbije, ofanzivno je počela utakmicu, i već u uvodnim minutima imala dve dobre prilike za gol.

Puno problema odbrani Maribora zadavao je Zlatko Djorić, koji je, najpre u 5. minutu napravio odličan solo prodor, ali ga niko od saigrača nije pratio, a potom je, minut kasnije, pokušao da savlada golmana Maribora.

U 22. minutu Budućnost je povela iz penala. Lopta je sa desne strane ubačena u šesnasterac gostiju, ali je pogodila u ruku Damjana Ošlaja i portugalski sudija Žoao Francusko Fereira je pokazao na belu tačku. Precizan izvodjač bio je kapiten Dvorana Željko Milošević.

Od tog trenutka je Maribor, koji ima veliko evropsko iskustvo, jer je u prethodnih 13 sezona igrao u raznim evropskim takmičenjima, uključujući i Ligu šampiona, potpuno preuzeo kontrolu igre.

U 37. minutu gosti dolaze do izjednačenja preko Dominika Beršnjaka, a golu je prethodila smušenost kompletne odbrane Budućnosti. Samo dva minuta kasnije Maribor je mogao da povede. Andrej Kvas je izbio sam pred gol Budućnosti, ali je pravovremenim istrčavanjem golman Vladimir Mićović sprečio pogodak.

I u nastavku potpunu kontrolu igre imaju igrači Maribora. Budućnost je potpuno "pala" u igri, pre svega na fizičkom planu. Ipak, Dvorani su mogli da u 61. minutu povedu posle odličnog prodora Marinka Petkovića, ali njegovu akciju nije pratio centarfor Srdjan Baljak, koji je večeras bio jedan od najlošijih u ekipi Budućnosti.

U 78. minutu Mariborčani postižu drugi gol, a strelac je bio Dalibor Teinović, koji je desetak minuta ranije ušao u igru.

Jedan od najboljih igrača susreta Danijel Brezič mogao je u 88. minutu da reši sve dileme oko ukupnog pobednika, ali je njegov šut završio preko gola. U poslednjem minutu, Budućnost ima odličnu priliku za izjednačenje, ali je Djordje Zafirović loše reagovao u šesnastercu gostiju.

Budućnost (BD): Vladimir Mićović - Mirko Andrić, Darko Dunjić, Darko Jovandić, Željko Milošević, Nemanja Pavlović, Đorđe Zafirović, Marko Mitrović (Darko Tešović od 72. minuta), Srđan Baljak, Zlatko Djorić (Dragan Mićić od 82. minuta), Uroš Predić (Marinko Petković od 58. minuta)

Maribor: Tomaž Murko - Stipe Balajić, Miha Golob, Aleš Cceh, Danijel Brezič, Peter Franci, Dominik Beršnjak (Dalibor Teinović od 65), Andrej Kvas (Alen Muijanović od 53 minuta), Dragan Jelič (Boškjan Žnuderl od 82. minuta) Saša Božičić, Damjan Ošlaj

sudija: Žoao Lopez Fereira (Portugal)

Trener Budućnosti Radivoje Drašković rekao je novinarima posle meča da je njegov tim ostavio bled utisak na debiju u Evropi.

"Morali smo daleko bolje da odigramo i posle ovako slabe igre nismo mogli ništa bolje da očekujemo. Mislim da je psihološki faktor uticao na to da ekipa 'padne' u drugom poluvremenu", rekao je Drašković.

Golman Budućnosti Vladimir Mićović rekao je da i pored poraza ekipa iz Banatskog Dvora ima šanse da u revanšu napravi mnogo povoljniji rezultat.

Trener Maribora Matjaž Kek rekao je da je zadovoljan pobedom, ali ne i igrom svog tima.

"Pobedi se u zube, ipak, ne gleda. I ovako se pobedjuje u Evropi. Imali smo sreću da iz jedine prave akcije u prvom poluvremenu izjednačimo i da potom preuzmemo kontrolu igre. Nedostajalo nam je agresivnosti, tečnih akcija, ali mislim da je uzrok to što su igrači umorni od prvenstvene utakmice i puta do Beograda autobusom", rekao je Kek novinarima.

On je dodao da Maribor ima odličan rezultat za revanš, ali da ne sme da se opušta i da misli da je sve završeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve