Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.08.2004.

19:47

Hidink: “Važno je da ne izgubimo”

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri holanskog PSV Ajndhovena doputovali su u Belograd dan uoči utakmice sa Crvenom zvezdom, koja se igra u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Među 19 igrača tima iz Ajndhovena nije bilo Johana Fonlantena, švajcarskog reprezentativca i najmlađeg strelca u istoriji evropskih prvenstava.

Trener Holanđana Gus Hidink smatra da je meč u Beogradu izuzetno važan.

Veoma važna utakmica, koja dolazi malo prerano za nas. U klub je stiglo deset internacionalaca sa raznih strana sveta, jer je poznato da nam je u prelaznom roku otišao kompletan napad. Potrebno je vreme da se navalni tred uigra. Naši igrači bolje su se upoznali tek na poslednja tri treninga”.

Hidink poštuje tim Crvene zvezde, a Beograd će zadovoljan napustiti samo ako PSV ostane neporažen.

Očekuje nas težak meč protiv Crvene zvezde, ali nadam se da ćemo u ova dva okršaja ipak mi biti uspešniji. Bitno je da ne izgubimo, kako bismo imali dobar rezultat za revanš na našem stadionu. Crvena zvezda ima mladu ekipu, koja može da bude veoma opasna, što je i dokazala protiv Jang Bojsa”.

Na pitanje šta će odlučiti utakmicu, Hidink kaže:

Ne smemo dozvoliti Crvenoj Zvezdi da nametne svoju igru. Moramo zaustaviti njene igrače iz srednjeg reda, kako ne bi razigrali navalne fudbalere, koji su veoma opasni”.

Bez obzira na povredu i činjenicu da nije prošao pripreme, Filip Koku će možda već u sredu biti u timu. Hidink još uvek nije doneo odluku ko će braniti, Gomeš ili Zutebir, a najveći problem na ovom meču biće kako uklopiti mladost i iskustvo.

Na pitanje ko će čuvati najopasnijeg napadača “crveno-belih” Nikolu Žigića Hidink je rekao da bi to po konstituciji trebalo da bude Brazilac Aleks, ali da će odluku doneti na dan meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve