Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.08.2004.

14:44

Večeras na Marakani: Zvezda - PSV

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Večerašnjom utakmicom Crvena zvezda - PSV Ajndhoven, počinje dvomeč nakon koga ćemo znati koji će od ova dva tima ići u Ligu šampiona. Crveno-beli su, čini se, zaboravili na neuspeh protiv Borca, a u toku dana stići će iz karantina sa Fruške Gore.

Trener Ljupko Petrović poziva na strpljenje: 

Moramo voditi računa o našem golu i napadati pametno.  Ukoliko ćemo doći do gola možda je dovoljno da stvorimo dve ili tri šanse, a ukoliko srljamo i želimo po svaku cenu da damo gol kao protiv Borca kada smo stvorili 7 ili 8 stopostotnih šansi to se možda i ne desi.  Pravim timovima je dovoljna jedna prava akcija i odmah da se da gol.  Protiv Borca se pokazalo da nama ni osam šansi nije bilo dovoljno za to. 

PSV su ovoga leta napustili Kežman, Roben, Romedal, Hofland,ali kako ističe Petorvić u Ajndhoven je stiglo desetak novih igrača, uglavnom reprezentativaca svojih zemalja.  Upravo bi značajne promene u ekipi PSV-a trebalo da budu i glavni adut crveno-belih.

Šansa je naša što PSV u ovom momentu nije uspeo da se uigra onako kako to treba i dolikuje njihovom timu i načinu igru u poslednje dve-tri godine.  Tu najviše treba da tražimo našu šansu.

Iako ekipa PSV Ajndhovena ove sezone nije odigrala zvaničan meč, Ljupko Petrović dobro poznaje kvalitete viceprvaka Holandije, jer je imao prilike da putem video kaseta studira igru rivala na poslednje tri prijateljske utakmice. 

Oni su snažna i visoka ekipa.  Ukoliko želimo da učinimo nešto moramo i mi zdravo da trčimo, zdravo da se borimo i da damo sve od sebe.  Pre svega u glavi moramo biti pametni.  U ovom momentu možda ne igraju onako tečno kao prošle godine.  Još nisu možda stigli da se uigraju.  Oni igraju vrlo čvrsto i defanzivno.  U fazi odbrane brane se sa devetoricom, a napadaju sa 3-4 igrača.  Najveći problem kada je u pitanju naša igra biće u tome da ostanemo mirni, strpljivi, da ne uspeju da nas izvuku i iz eventualne kontre postignu gol.  Ukolkio želimo da idemo dalje mi moramo da postignemo gol, ali ka tom cilju moramo voditi računa o našoj odbrani, jer jednim dobrim kontranapadom oni mogu da dođu do gola, a tada se stvari menjaju. 

Utakmicu u Beogradu počinje u 20 časova i 30 minuta, a sudiće je Pjerluidji Kolina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve