Nova vest
Fudbal

Subota, 31.07.2004.

23:33

FSSCG: Nagrade za mlade

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mladi fudbalski reprezentativci Srbije i Crne Gore, koji su osvojili srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj početkom juna ove godine, dobiće novčanu nagradu od 100.000 dinara, odlučili su organi Fudbalskog saveza SCG.

Odbor za hitna pitanja odlučio je na subotnjoj sednici u Budvi da nagradi selektora Vladimira Petrovića i mlade fudbalske reprezentativce zbog velikog uspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali je nejasno ko će dobiti sumu od 100.000 dinara.

"Prema pravilniku, nismo imali obavezu prema mladoj reprezentaciji, ali je ipak odlučeno da budu nagrađeni... u skladu sa finansijskim mogućnostima Saveza. Hteli smo da ih na ovaj način dodatno stimulišemo pred odlazak na Olimpijske igre u Atini", izjavio je šef pravne službe Fudbalskog saveza SCG Nebojša Ivković.

S obzirom da to prema Statutu fudbalske organizacije nije predviđena visina premije za mladje kategorije, odlučeno je da se vođi reprezentacije i najboljima među "plavim" nadama uplate određena novčana sredstva.

Prema informacijama sa sastanka, neće svi fudbaleri dobiti tu sumu, već samo pojedini, odnosno oni za koje se smatra da su najzaslužniji. Ostali će dobiti manju sumu, koja takođe treba da bude određena. Srebrnu medalju u Nemačkoj osvojili su:

golmani - Vladimir Dišljenković, Nikola Milojević i Vladimir Stojković;
odbrana - Nikola Mijailović, Đorđe Jokić, Marko Baša, Bojan Neziri, Milan Biševac, Branislav Ivanović i Bojan Miladinović.
srednji red - Dragan Stančić, Miloš Marić, Goran Lovre, Dejan Milovanović, Simon Vukčević, Igor Matić, Boško Janković, Branimir Petrović i Miloš Krasić.
napadači - Andrija Delibašić, Danko Lazović i Radomir Djalović.
Stručni štab:
selektor - Vladimir Petrović; pomoćnici - Miodrag Radulović, Željko Boljević, Tomislav Sivić; trener golmana - Rade Zalad; lekar - Dragoslav Đorđević; fizioterapeuti - Ivan Popović i Velimir Mitrović; ekonom - Nemanja Nikolić; sekretar stručnog štaba - Goran Dondur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve