Nova vest
Fudbal

Subota, 31.07.2004.

19:43

Bogdanović se oprostio od fudbala

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Posle dve decenije duge fudbalske karijere, 37-godišnji Goran Bogdanović se u subotu oprostio od aktivne igračke karijere na prijateljskoj utakmici Smederevo – Partizan.

Bogdanović je prvih 20 minuta utakmice nosio dres Partizana, a u drugih 20 minuta dres Smedereva, klub koji se donedavno zvao Sartid. Potom su u poluvremenu predstavnici oba kluba uručili Bogdanoviću poklone.

Bogdanović, koji je u fudbalskoj javnosti bio poznat po driblingu nazvanom "bicikl", fudbalsku afirmaciju doživeo je u Partizanu, a poslednjih nekoliko sezona igrao je za Smederevo (Sartid), sa kojim je pretprošle sezone osvojio Kup Srbije i Crnme Gore.

Na oproštaju Bogdanovića, Partizan je pobedio 2:0, golovima Saše Ilića u 4. minutu i Dragan Ćirića u 60. minutu iz penala.

Na kraju utakmice navijači Partizana okupljeni u grupi "Južni front", istrčali su na teren kako bi od igrača uzeli dresove. Na Bogdanovićev predlog prihod od utakmice biće dat u humanitarne svrhe.

Bogdanović će ostati u fudbalskom klubu Smederevo kao sportski menadžer. Na oproštaju Bogdanovića bilo je oko 2.000 gledalaca, a utakmica je odigrana po kišovitom vremenu.

Bogdanović je u karijeri odigrao 670 mečeva, od čega najviše u Partizanu – 365. Igrao je i za španske klubove Maljorku, Espanjol, i Ekstramaduru. Za mladu reprezentaciju nekaadašnje Jugoslavije igrao je sedam puta, a u seniorsku reprezentaciju pozvan je samo jednom protiv Danske, ali nije ulazio u igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve