Nova vest
Fudbal

Subota, 31.07.2004.

22:51

Kup Azije: Iran i Japan u polufinalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalske reprezentacije Japana i Irana plasirale su se u subotu u polufinale Kupa Azije, koji se održava u Kini.

Japan, koji je bio veliki favorit u meču protiv Jordana, jedva je uspeo da izbori polufinale i to tek posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca. U regularnom delu meča bilo je 1:1, a posle penala 4:3 za branioca titule prvaka Azije.

Atmosfera u Čongkingu ponovo je bila veoma napeta i ispolitizovana, uz nekoliko neprijatnih tranparenata, koje je policija morala da skine.

U derbiju četvrtfinala Iran je eliminisao jednog od favorita (i polufinalistu SP 2002. godine), selekciju Južne Koreje rezultatom 4:3. Junak uzbudljive utakmice u Đinanu bio je Ali Karimi koji je postigao tri gola.

Iran je tri puta sticao prednost, ali je Koreja uspevala da izjednači. Karimi je prva dva gola dao u 10. i 18. minutu, a između ta dva gola strelac je bio Seol Ki-hjeon. Li Dong-guk je ponovo izjednačio u 25. minutu. Novu prednost Iranu donosi autogolom Sab, u 50. minutu. Osamnaest minuta kasnije treći put izjednačuje Kim.

Poslednju reč u četvrtfinalu ipak je imao Ali Karimi. Najbolji iranski fudbaler na ovom takmičenju treći put je pogodi mrežu Koreje i izborio plasman svoje ekipe u polufinale.

U polufinalu Japan će igrati protiv Bahreina, dok domaćin šampionata Kina igra protiv Irana. Obe utakmice biće odigrane u utorak, 3. avgusta. Finale je zakazano za subotu, 7. avgust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve