Nova vest
Fudbal

Petak, 30.07.2004.

20:03

KA: Kina i Bahrein u polufinalu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Domaćin fudbalskog Kupa Azije, reprezentacija Kine i selekcija Bahreina plasirale su se danas u polufinale tog takmičenja.

Bahrein je u dramatičnom meču eliminisao iz četvrtfinala selekciju Uzbekistana, posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca, dok je Kina pobedila Irak 3:0.

U regularnom delu utakmice Bahrein-Uzbekistan bilo je 2:2. Uzbekistanci su bili bliži pobedi u produžetku, ali je strelac dva gola na utakmici Vladimir Šišelov promašio veliku priliku pred kraj drugog produžetka i tako propustio šansu da svoju reprezentaciju uvede u polufinale.

Bahreinu je ovo tek drugo učešće na Kupu Azije. Prethodni put to je bilo 1988. godine.

"Zaslužili smo pobedu", rekao je selektor Bahreina, Hrvat Srećko Juričić.

U polufinalu Bahrein će igrati protiv pobednika duela Japan-Jordan. "Japan je favorit celog turnira, tako da bih možda više voleo Jordan. Ipak, ne plašimo se nikoga. U ovoj fazi takmičenja sve je moguće", rekao je Juričić.

Kina će u polufinalu igrati protiv Južne Koreje ili Irana. U  meču protiv Irana, Kinezi su pokazali da su spremnija i kvalitetnija ekipa. Dva od tri gola Kinezi su postigli iz penala.

Selektor Ari Han bio je izuzetno zadovoljan igrom svojih izabranika.

"Odigrali smo odlično, pogotovo u prvom delu. Šteta je što nismo postigli još golova, ali i ovako je ispalo dobro", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve