Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.07.2004.

20:48

Bat potpisao za Njukasl

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Engleski fudbalski reprezentativac Niki Bat prešao je danas iz Mančester junajteda u Njukasl, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Ovaj transfer okončao je dugi boravak 29-godišnjeg veznog igrača sa Mančester junajtedom, gde je i počeo karijeru 1991. godine, a kasnije osvojio šest nacionalnih titula, dva kupa i Ligu šampiona.

Ukupan iznos transfera nije objavljen, ali mediji u Britaniji prenose da je u pitanju iznos od dva i po miliona funti.

"Niki Bat je jutros i zvanično završio transfer iz Mančestera. Igrač je potpisao četvorogodišnji ugovor, a sledeće sezone će na dresu nositi broj četiri", saopštio je danas Njukasl.

Bat je izgubio mesto u veznom redu tima sa "Old Traforda" prošle sezone, a poslednji od svojih 387 nastupa zabeležio je u maju u finalu FA kupa, kada je Mančester pobedio Milvol.

Iako je defanzivni vezni, Bat je postigao 26 golova za Junajted. Za reprezentaciju je igrao 35 puta, a povreda ga je sprečila da nastupi na EP u Portugalu.

Fudbalski velikan Pele je ocenio da je Bat bio najbolji igrač mundijala 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Za novi tim bi mogao da debituje već u subotu protiv Glazgov Rendžersa, na pripremnom turniru, a tada bi mogao da zaigra još jedno pojačanje "svraka", Patrik Klajvert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve