Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.07.2004.

15:53

Crveno-beli doputovali u Švajcarsku

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od specijalnog izveštača B92 iz Ciriha, Milana Boškovića.

Fudbaleri Crvene zvezde doputovali su u Cirih gde se u sredu u 20 časova i 15 minuta sastaju sa švajcarskim predstavnikom Jang Bojs u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kiša koja je ispratila crveno bele u Beogradu nije ih i dočekala u Cirihu, gde je vreme idealno za turiste i sportitste, "sunčano sa povremenim oblačnim intervalima", uz temperaturu koja ne prelazi 24 stepena.

Igrači kao i članovi stručnog staba veoma su oprezni uoči meča, a trener Ljupko Petrović još uvek nije spreman da saopšti startnu postavu. Jedina dilema koju ima Petrović u ovom momentu je pozicija ključnog igrača na sredini terena. Opcije su Milovanović ili Janković. Sve ostalo je manje-više poznato. Dišljenković na golu, Basta i Popov po bokovima, Miladinović, Dudić i Djordjević činiće odbrambeni trio. Na sredini terena sigurni su Perović i Stančić, a u špicu Pantelić i Žigić.

Dobro poznajući snagu rivala, ali i njegove slabosti, Marko Pantelić je rekao da bi se miran vratio u Beograd ukoliko bi Zvezda postigla ne jedan, već dva gola.  Centarfor crveno-belih igrao je u Švajcarskoj za Lozanu i upravo je protiv Jang Bojsa u prvenstvenom meču bio dvostruki strelac.

Dušan Basta uzda se u Zvezdinu mladost i želju za dokazivanjem, koja bi trebalo da nadomesti nedostatak iskustva na medjunarodnoj sceni.
Crvena zvezda će u utorak uveče na stadionu Hartug (18.000 mesta), trenirati u vreme odigravanja utakmice. Tada će verovatno biti i mnogo jasnija situacija oko tima koji će započeti meč.

Ono što je sigurno je da Crvenoj zvezdi neće nedostajati podrška sa tribina. U Cirih je već stigla grupa navijača iz Beograda, a ostatak će im se pridružiti na dan utakmice (iz Beograda dolazi čarter).

S obzirom na to da Jang Bojs nije naročito popularan klub u Švajcarskoj koji uz to i ne igra na svom stadionu u Bernu, nikoga ne bi trebalo da čudi ukoliko u sredu na tribinama bude više navijača Crvene zvezde.

O ovoj temi čitajte još ovde. Izjave pre odlaska u Švajcarsku možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve