Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.07.2004.

13:04

Petrović:"U Cirihu ispit za sve nas"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde u kompletom sastavu i spremni odlaze na prvi duel 2.kola kvalifikacija za LŠ protiv Jang Bojsa.

Prema rečima trenera Ljupka Petrovića i novog kapitena Vladimira Dišljenkovića crveno-beli će u Cirihu (stadion u Bernu je trenutno u rekonstrukciji) pokušati da odigraju što bolje bez straha i uz maksimalno poštovanje protivnika.

Ljupko Petrović: "Od prvog dana priprema 14.juna sve je bilo podredjeno tome da se što bolje spremimo za kvalifikacije za Ligu šampiona. Sada smo tu na kraju, i mogu da kažem da sam zadovoljan. Nedostajalo je nekoliko igrača tokom priprema zbog reprezentativnih obaveza, i to je možda jedini nedostatak ovih priprema.Po mojoj proceni spremni smo 90 posto, ima tu još prostora, nedostajalo nam je nekih 10 dana".

O vicešampionu Švajcarske:

Pratili smo ih i kroz pripremne utakmice, i kroz ova dva kola nacionalnog šampionata. Oni su ozbiljan tim, uostalom bili su drugi u ligi koja je bolja od naše. Svi smo na ispitu. Ne treba da se plašimo, ali nema ni milimetra prostora za potcenjivanje takvog tima“.

Novi kapiten Zvezde, golman Vladimir Dišljenković najveću opasnost po svoj gol vidi u prekidima:

Više nema timova za potcenjivanje. Vidi se da su uložili dosta novca i da žele nešto da naprave. Medjutim, spremili smo se, a dobri rezultati na pripremama u Nemačkoj daju nam pravo da budemo optimisti. Bolja smo ekipa i idemo tamo da pobedimo. Gledali smo utakmicu u kojoj je Jang Bojs odigrao 3:3. Dosta prebacuju sredinu terena, opasni su iz prekida, kornera,l slobodnih udaraca. Ako tu obavimo posao kako treba, ja ne vidim kako možemo da primimo gol“ rekao je Dišljenković.

Na pitanje novinara da prokomentariše nedoumice oko jednog ili dva napadača u postavi, i čega se eventualno najviše plaši pred prvi meč u Švajcarskoj, trener crveno-belih je odgovorio:

Dilema uvek ima, i dobro je što ih ima. Zamislite da imate 11 igrača i da nema nikakvog prostora za neke zamisli i kombinacije. Mi smo vežbali više varijanti, čak i onu sa igračem manje u polju. Moji igrači su pokazali da nemaju kompleksa i straha što je dobro. Plašim se pritiska da ne odigraju kako mogu, eto to je moj jedini strah. Ako odigramo kako treba, mislim da nema razloga za brigu“ rekao je Petrović.

Fudbaleri Crvene zvezde putuju u Švajcarsku u utorak u jutarnjim časovima. Utakmica se igra u sredu od 20 i 15 na ciriškom stadionu "Hardturm".

Čitajte još o ovoj temi ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve