Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.07.2004.

20:55

Geri Spid u Boltonu

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Velški fudbalski reprezentativac Gari Spid, dosadašnji član Njukasl Junajteda, u utorak je postao novi član Bolton Vonderersa. Posle šest sezona u “crno-belom” dresu Njukasla, 34-godišnji fudbaler potpisao je dvogodišnji ugovor sa  lankaširskim klubom.

Ovo je veliki uspeh za nas, jer znam da su drugi klubovi želeli Garija”, rekao je menadžer Boltona Sem Alardajs.

To je potvrdio i Spidov agent, koji je izjavio da je za veznog igrača bilo zainteresovano 5 klubova – tri iz Premijer lige i dve iz Šampionata (druga liga).

Spid je rekorder po broju nastupa u Premijer ligi. Taj Velšanin je profesionalni fudbal počeo da igra 1988. godine u Lidsu, sa kojim je osvojio poslednju titulu stare Prve lige – 1992. godine (uz Strahana, Kantonu, Mekalistera). Četiri godine kasnije prešao je u Everton za 3 i po miliona funti, a 1998. godine njegova cena je skočila na 5,5 miliona, koliko ga je platio Njukasl.

Tokom karijere Spid je odigrao 519 prvoligaških utakmica za tri kluba (84 postignuta gola), 143 meča u domaćim i evropskim kup-takmičenjima (31 gol). Za selekciju Velsa igrao je 80 puta, uz šest pogodaka. Uprkos tome što je poznat po čvrstom pristupu na sredini terena, tokom cele karijere dobio je samo jedan crveni karton. Igrao je u Beogradu tri puta – dva puta za Njukasl protiv Partizana i jednom za Vels u duelu sa SCG. Nije imao mnogo uspeha u tim duelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve