Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.07.2004.

18:38

Bekenbauer: Selektor će biti stranac!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik komisije Nemačke fudbalske federacije za pronalaženje selektora Franc Bekenbauer najavio je u sredu da će verovatno, prvi put u istoriji, posle 104 godine, nacionalnu selekciju preuzeti stranac.

"Svi nemački treneri koje smo imali u vidu odbili su ponudu i kako danas stvari stoje selektor reprezentacije Nemačke prvi put će biti stranac", rekao je Bekenbauer, demantujući tako napise da bi tim u naredne dve godine mogao da vodi Lotar Mateus.

Posle loših rezultata na Evropskom prvenstvu u Portugalu, selektor Rudi Feler podneo je ostavku. Bekenbauer je odbio da kaže da li je posao već ponuđen nekom stranom treneru, ali je izrazio uverenje da bi više detalja moglo da bude poznato za par dana.

"Imamo dogovor kako ćemo da radimo. Moguće je da će prvi rezultati biti poznati u sredu ili četvrtak", Izjavio je Kajzer Franc.

Bekenbauer, koji je osvojio svetsko prvenstvo kao igrač (1974) i selektor (1990), naglasio je da je dogovor sa grčkim selektorom Oto Rehagelom propao, pošto je on posle osvajanja titule evropskog šampiona, produžio ugovor do 2006. godine sa grčkom federacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve