Nova vest
Fudbal

Petak, 09.07.2004.

09:00

"Plavi" u Japanu na Kirin kupu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore putuje u četvrtak u Japan, gde će od 11. o 13. jula igrati na Kirin Kupu.

Prvu utakmicu SCG igra protiv Slovačke 11. jula u sedam sati po srednjeevropskom vremenu (u 14 sati po japanskom vremenu), a u drugom meču na turniru "plavi" se 13. jula sastaju sa selekcijom domaćina u 13 sati po srednjeevropskom, odnosno u 20 sati po japanskom vremenu.

Pred odlazak u Japan, seklektor Ilija Petković rekao je novinarima da je jedino pitanje da li će njegov sin Dušan Petković, igrač moskovskog Spartaka igrati na Kirin Kupu, jer postoji problem oko njegove vize.

"Ovog puta sve je u glavama i srcu, ako sa tim krenemo u Japan napravićemo dobar posao. Igrači su raspoloženi i svi žele da igraju i ovo će biti dobra prilika ko može da ostane u kompoziciji", rekao je Petković novinarima.

O protivnicima Slovačkoj i Japanu, Petković je istakao da je reč o dobrim reprezentacijama i da u obe utakmice treba ući maksimalno spremno i koncentrisano.

"Japanci igraju vrlo kvalitetno, imaju dobru organizaciju igre, fanatični su, požrtvovani, prihvatili su sve principe moderne igre, izuzetno su disciplinovani i mogu reći da su fudbalska sila Dalekog Istoka", rekao je Petković.

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da će problem predstavljati to što je većina igrača tek počela pripreme i to što u ovom sastavu reprezentacija nije igrala.

"Medjutim, bez obzira na nespremnost, neuigranost, dalek put do Japana i vremensku razliku, treba da damo maksimum i pokažemo izuzetnu volju i borbenost i napravimo dobar rezultat", dodao je Ilić.

Jedan od fudbalera koji je iz mlade reprezentacije prebačen u seniorsku, Danko Lazović rekao je da nespremnost ne može da utiče na igru, ako postoji volja i borbenost.

"Igram fudbal od šeste godine i uvek želim da pobedim. Tako će biti i ovog puta u Japanu, mislim da svi igrači dele moje mišljenje", istakao je Lazović, koji je uz Bojana Nezirija, Miloša Marića, Djordja Jokića i Simona Vukčevića posle osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za mlade u Nemačkoj pozvan da nastupi za seniorsku reprezentaciju SCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve