Nova vest
Fudbal

Petak, 09.07.2004.

09:00

"Pižon" odredio 30 fudbalera za OI2004

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Vladimir Petrović Pižon saopštio je imena 30 kandidata za tim, koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Grčkoj, a okosnicu ekipe čine igrači koji su pre mesec dana osvojili srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Na spisku selektora Petrovića je i Miloš Marić novi igrač pirejskog Olimpijakosa za koga postoji otvorenio pitanje da li će nastupiti na Olimpijadi, jer prema nekim informacijama grčki klub ne želi da ga pusti u reprezentaciju zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na spisku nema beka Crvene zvezde Marijana Markovića, koji nije igrao ni u Nemačkoj zbog teške povrede, ali je zato Petrović pozavo Nemanju Vidića novog igrača moskovskog Spartaka, koji je zbog povrede ledja, takodje, propustio evropski šampionat.

Od igrač koji su osvojili srebrnu medalju na EP za mlade u timu na Olimpijskim igrama neće biti Nikola Mijailović i Branislav Ivanović, koje je Petrović izostavio sa spiska zbog crvenih kartona koje su dobili u finalnoj utakmici protiv Italije.

Spisak kandidata za olimpijsku reprezentaciju SCG:

Golmani: Vladimir Dišljenković (Crvena zvezda), Nikola Milojević (Hajduk Kula), Aleksandar Čanović (Vojvodina)

Odbrana i spoljni igrači: Bojan Neziri (Metalurg Donjeck), Marko Lomić (Železnik), Branko Lazarević (Vojvodina), Milan Stepanov (Vojvodina), Milan Biševac (Železnik), Djorde Jokić (OFK Beograd), Mitar Peković (Zeta), Nemanja Vidić (Spartak Moskva), Marko Baša (OFK Beograd), Slavoljub Djordević (Crvena zvezda), Nikola Jozić (Železnik)

Vezni igrači: Branimir Petrović (Partizan), Goran Lovre (Anderleht), Dragan Stančić (Crvena zvezda), Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Miloš Marić (Olimpijakos), Igor Matić (OFK Beograd), Simon Vukčević (Partizan), Boško Janković (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Marko Perović (Crvena zvezda)

Napadači: Andrija Delibašić (Majorka), Danko Lazović (Fejenord), Srdjan Radonjić (Partizan), Nikola Nikezić (Sutjeska), Radomir Djalovicj (Zagreb), Lazar Popović (Čukarički).

Na konferenciji za novinare Petrović je izrazio nadu da će se svi pozvani kandidati odazvati i pored najava da će neki od onih koji nastupaju u inostranim klubovima morati da "preskoče" Olimpijske igre.

"Za nas je karakteristicno da pravimo problem od svega. Postigli smo veliki uspeh u Nemackoj i plasirali se na Olimpijadu, a sada i od toga pravimo problem. To je isto kao kada rodi žito ili maline, to su slatke muke, a istinski problem bi valjda bio da se nismo plasirali", rekao je Petrović.

O ciljevima na Olimpijadi selektor SCG je rekao da ne obećava ništa, ali da će učiniti sve da ostvarimo dobar rezultat i što više pobeda.

"Idemo da se nadigravamo, kao što je reprezentacija Grčke radila na Evropskom prvenstvu u Portugalu", dodao je Petrović.

On je istakao i da je postignut dogovor sa Crvenom zvezdom koja bi u slučaju da se plasira u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona mogla da računa na svoje olimpijske reprezentativce.

Prema Petrovićevim rečima, igrači Zvezde koji budu na Olimpijskim igrama neće igrati na premijernoj utakmici, 11. avgusta protiv Argentine kako bi pomogli svom klubu u borbi za plasman u Ligu sampiona.

Selektor mlade reprezentacije SCG je dodao da pripreme počinju 30. jula, a da će devet dana pre toga "skratiti" sadašnji spisak na 18 imena.

On je naveo da će tokom mini-priprema "plavi" najverovatnije odigrati i jednu kontrolnu utakmicu i to sa reprezentacijom Južne Koreje, 5. avgusta na stadionu Obilića, a da već sledećeg dana putuju u Grčku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve