Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.07.2004.

12:54

FIFA:Grci najviše napredovali Plavi 48

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore pala je za četiri pozicije na najnovijoj rang listi Svetske fudbalske federacije (Fifa) i sada zauzima 48. mesto sa 574 boda.

Najveći napredak ostvario je novi evropski šampion, selekcija Grčke koja se popela za čak 21 poziciju i sa 710 bodova zauzima 14. mesto Fifine rang liste, što je najviši plasman u istoriji te reprezentacije.

Na prvom mestu i dalje je svetski prvak Brazil sa 835 bodova, sledi Francuska, koja je poražena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva (EP) od Grčke 0:1, sa 813 bodova, a treće mesto sa 792 boda zadržala je Španija i pored eliminacije u prvoj fazi takmičenja na kontinentalnom šampionatu.

Češka reprezentacija, koja je u na EP igrala polufinale, napredovala je za sedam mesta i sada je četvrta sa 762 boda, a veliki napredak na najnovijoj rang listi ostvario je i domaćin evropskog šampionata, Portugal, koji je u finalu poražen od Grčke 0:1.

Portugalci su se popeli za 10 pozicija i sada zauzimaju 12. mesto sa 715 bodova, koliko ima i Nemačka, koja posle eliminacije u prvoj fazi EP nazadovala za četiri pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve