Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.05.2004.

11:50

"Plavi" otputovali na EP

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija otputovala je na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koje počinje 27. maja, utakmicom između SCG i Hrvatske u Oberhauzenu. Turnir će trajati do 8. juna, kada se igra finale u Bohumu.

Pred put u Nemačku, selektor reprezentacije Vladimir Petrović odredio je 22 fudbalera koji će igrati, a među njima nisu Miroslav Radović iz Partizana i Nenad Milijaš iz Zemuna koji su bili pozvani na pripreme na Palić kao rezerve. Zbog povreda Petrović na predstojećem šampionatu neće moći da računa na dvojicu fudbalera Crvene zvezde Nemanju Vidića i Marjana Markovića.

Momci su dobro radili na pripremama, tako da mogu da garantujemo da ćemo biti fizički spremni. Što se tiče tehnike, to nije ni bilo sporno. Najvažnije je da se ne obrukamo na EP i da pružimo dobre partije. Rano je za prognoze o plasmanu”, rekao je za B92 Petrović.

U grupi A sa reprezentacijama SCG i Hrvatske su i Italija i Belorusija. U Grupi B su domaćin turnira Nemačka, Švedska, Poljska i Portugal. Prve dve ekipe iz grupa igraće u polufinalu, a prve tri ekipe na šampionatu obezbediće učešće na Olimpijskim igrama u Atini. Branilac titule sa prethodnog Evropskog prvenstva - reprezentacija Češke neće biti u prilici da brani trofej, jer se nije kvalifikovala za završni turnir.

Golgeter nacionalnog tima i Maljorke Andrija Delibašić smatra da je prvi meč sa Hrvatima najvažniji:

Ako dobro krenemo, pobedom protiv Hrvata, bićemo u situaciji da se izborimo za plasman u polufinale. Naš cilj je plasman u prva tri tima i overa olimpijske vize. Upoznali smo sve protivnike i spremili se dobro”, rekao je Delibašić za B92.

Spisak fudbalera reprezentacije SCG:
golmani - Vladimir Dišljenković (Crvena zvezda), Nikola Milojević (Hajduk Kula) i Vladimir Stojković (Zemun);
odbrana - Nikola Mijailović (Visla Krakov), Đorđe Jokić, Marko Baša, Branislav Ivanović (svi OFK Beograd), Bojan Neziri (Metalurg Donjeck), Bojan Miladinović (Crvena zvezda) i Milan Biševac (Železnik);
srednji red - Dragan Stančić i Igor Matić (OFK Beograd), Dejan Milovanović i Boško Janković (Crvena zvezda), Miloš Marić i Branimir Petrović (Zeta Golubovci), Simon Vukčević (Partizan), Goran Lovre (Anderleht, Belgija) i Miloš Krasić (Vojvodina);
napad - Andrija Delibašić (Majorka, Španija), Danko Lazović (Fejnord Roterdam) i Radomir Đalović (Zagreb, Hrvatska).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve