Nova vest
Fudbal

Petak, 21.05.2004.

11:21

Ivan Tomić potpisao za Partizan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši fudbaler Partizana, Alavesa i Rome Ivan Tomić potpisao je u petak trogodišnji ugovor sa Partizanom. Time je i zvanično počile “rekonstrukcija” crno-belih koji su u sezoni učešća u Ligi šampiona ostali bez oba domaća trofeja.

Trener Vladimir Vermezović najavio je dolazak Tomića još ranije, pored njega očekuje se i povrata Saše Ilića iz Selte.

Podsetimo, Ivan Tomić je po odlasku iz Partizana igrao za Romu, Alaves, i Rajo Valjekano. Iz Humske je otišao kao kapiten 1998.godine u Rim, ali je tokom dve sezone dobio vrlo malo prilika da igra.

Tomić se u Partizan vratio kao slobodan igrač, a finansijski detalji ugovora nisu saopšteni.

"Došao sam da pomognem Partizanu da vrati primat u našem fudbalu. Želim da osvojimo titulu i Kup Srbije i Crne Gore, a verujem da ćemo ozbiljno razmišljati i o takmičenju u Kupu UEFA", izjavio je bivši kapiten "crno-belih" posle svečanog potpisivanja ugovora u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda.

Sigurno najbolju sezonu u inostranstvu nekadašnji reprezentativac Jugoslavije odigrao je 2001. godine u Baskiji kao fudbaler Alavesa iz Vitorije. 28-godišnji igrač je odigrao 29 utakmica i postigao 2 gola. Te sezone Alaves se plasirao u finale Kupa UEFA, koje je izgubio od Liverpula posle produžetka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve