Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.04.2004.

17:37

Sever 797 - Jug 24, u polomljenim stolicama na derbiju

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalski klub Partizan saopštio je da šteta koju su na derbiju izazvali navijači Crvene zvezde na Partizanovom stadionu, prelazi 30.000 evra i optužio ih za, kako se navodi, "divljačko i vandalsko" ponašanje.

U saopštenju objavljenom na sajtu kluba navodi se da je na severnoj tribini polomljeno 797 stolica, da je oštećena sedišna podkonstrukcija, a da su na delovima isočne i zapadne tribine, koji se nalaze neposredno uz severnu, polomljene još 122 stolice.

Klub je, takodje, saopštio da su navijači Crvene zvezde oštetili i podtribinski prostor ispod severne tribine, limeni krov službene zgrade u dužini od 66 metara, a da su u potpunosti uništeni toaleti kod te tribine. Sa krova tribine skinute su i uništene antene, a ukradeno je i nekoliko sigurnosnih kamera.

Na južnoj tribini, gde se nalaze navijači Partizana, polomljene su 24 stolice u sukobu sa pripadnicima Žandarmerije MUP-a Srbije.

Klub je saopštio da su bile preduzete sve mere u organizaciji utakmice, u saradnji sa MUP-om i Žandarmerijom, ali da divljanje i vandalizam na tribinama nisu mogli biti sprečeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve