Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.04.2004.

09:55

Mateus definitivno tužio FK Partizan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši trener fudbalera beogradskog Partizana, Nemac Lotar Mateus tužio je Fudbalski klub Partizan Apelacionom sudu u Švajcarskoj, tražeći od svog bivšeg kluba 600.000 dolara.

Tužba Mateusa sudu koji je nadležan za rešavanje svih medjunarodnoh sporova u oblasti sporta, usledila je dan nakon saopštenja Uprave FK Partizan da klub "ne duguje ništa" Mateusu i da ni on, ni agencija "Sporthaus GmbH", koja ja angažovana na zahtev Mateusa, nisu učestvovali u prodaji igrača Partizana drugim klubovima i da stoga nemaju prava na proviziju.

"Čelnici Partizana su izabrali pogrešan put. U ovom slučaju nije trebalo da informišu javnost, već mene. Za ljude u Partizanu je važnije da sebe predstave kao oštećenu stranu, nego da u dijalogu sa mnom postignu dogovor", rekao je Mateus za sutrašnji beogradski dnevnik "Politika".

On je rekao da je kompletnu dokumentaciju sa svim ugovorima koje je imao sa Partizanom prosledio sudu u Lozani i da očekuje brz sudski postupak.

"Moji advokati su sve proučili i ubedjen sam da u našoj tužbi ne postoji apsolutno nikakva 'rupa' koja nam može biti zakonska prepreka u dobijanju spora", rekao je Mateus.

On je istakao da je na tužbi insistorao ne samo zbog materijalne strane, već i zbog zadovoljenja pravde.

"Ne trčim za parama, nikad to nisam radio. Lotar Mateus je dugo gradio fudbalsko ime i dovoljno stekao. Hoću samo pravdu i želim ono što mi je obećano. Ništa manje, ništa više. A najviše mi je zasmetalo to što u Partizanu žele da pobegnu od istine da mi duguju 600.000 dolara", rekao je Mateus.

Mateus je najviše ljut na generalnog sekretara Partizana Žarka Zečevića, jer je, kako kaže, on potpisivao sve ugovore. "On zna da ja govorim istinu", rekao je Mateus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve