Nova vest
Fudbal

Subota, 17.04.2004.

20:44

Vermezović: "Poništen nam je regularan gol!"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener beogradskog fudbalskog kluba Partizan i igrač tog kluba Vladimir Vermezović i Ivica Iliev ocenili su danas da je sudija današnjeg prvenstvenog duela protiv Crvene zvezde Dragomir Tanović poništio regularan gol Partizanu na početku meča.

"Poništavanje golova postaje hronična stvar. Gol koji sam postigao bio je regularan, to su mi rekli i ljudi koji su gledali televizijski prenos utakmice", rekao je Iliev novinarima posle utakmice sa Zvezdom koja je završena nerešeno 0:0.

Partizan je u 7. minutu postigao gol, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda.

Trener Partizana Vermezović takođe je mišljenja da je gol bio regularan i dodao da mu se "drugi put u karijeri dešava da mu se sudija izvinjava i kaže da je pogrešio".

Vermezović je rekao da je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih izabranika i naglasio da se mora igrati oprezno protiv protivnika kao što je Zvezda.

"Ja sam godinama u Partizanu i znam kako je Partizan gubio utakmice protiv Zvezde. Ako ste očekivali da krenemo grlom u jagode, prevarili ste se. To nismo, niti ćemo činiti. Protiv Zvezde se mora biti oprezan", rekao je Vermezović.

Upitan da li je Zvezda obezbedila titulu remijem na stadionu Partizana, Vermezović je odgovorio da je "ljudski nadati se, dok postoji teoretska šansa" da Partizan odbrani titulu prvaka države.

Muslin: "Bio je ovo pravi derbi!"

Trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin rekao je novinarima da je njegov tim po šansama bio blizzi pobedi, ali da bi "možda bilo nepravedno da je Zvezda postigla gol u pretposlednjem minutu meča".

"Bio je ovo pravi derbi. Utakmica je bila izjednačena, mada je Partizan imao malu terensku nadmoćnost. Nedostajali su samo golovi", rekao je Muslin.

I Muslin je imao primedbi na suđenje. Trener Zvezde ocenio je da je sudija Tanović pogrešio, jer nije dodelio crveni karton fudbaleru Partizana Zoranu Mirkoviću kada je u drugom poluvremenu oborio napadača Zvezde Nikolu Žigića, iako je bio poslednji čovek odbrane Partizana.

"Sudija može da pogreši kod ofsajda ili da ne vidi da li je lopta prešla gol-liniju, ali ne može da povredi materijalna pravila fudbalske igre, a to se upravo dogodilo u situaciji kada je Mirković oborio Žigića", rekao je Muslin.

Posle današnje utakmice 26. kola Prve lige Srbije i Crne Gore, Zvezda na čelu tabele ima 62 boda, a Partizan je drugi sa tri boda manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve