Nova vest
Fudbal

Subota, 17.04.2004.

17:20

Roberto Badjo još jednom u dresu "azura"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekada najbolji fudbaler Evrope Roberto Badjo oprostiće se krajem aprilaod reprezentativnog dresa Italije, u prijateljskoj utakmici sa Španijom.

Napadač Breše, 37-godišnji Badjo saopštio je prošlog decembra da će prestati da profesionalno igra fudbal na kraju ove sezone.

"Badjo će igrati sledeću utamicu", izjavio je selektor Italije Djovani Trapatoni. "Razgovarao sam sa njim. To je pravedno priznanje za jednog harizmatičnog fudbalera", dodao je Trapatoni.

Italija će igrati sa Španijom 28. aprila u Djenovi.

Badjo je odigrao 55 utakmica za nacionalni tim. Debitovao je 1988. godine u meču protiv Holandije, a postigao je ukupno 27 golova. Pomogao je da Italija dodje do finala Svetskog prvenstva 1994. godine, ali je promašio penal, nakon produžetaka, pa je Brazil osvojio titulu.

Badjo nije igrao za Italiju od kvalifikacionog meča za EP, protiv Belorusije pre pet godina.

Izjavio je da mu je teško bilo da donese odluku o povlačenju sa terena. "To je bolan izbor, ali svako sa tim mora da se suoči i ja moram to da prihvatim", naveo je Badjo. "Pokušavam da se izborim sa tim, ali nije lako", dodao je.

Italija će na ovogodišnjem EP u Portugalu biti u grupi sa Bugarskom, Danskom i Švedskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve