Nova vest
Fudbal

Subota, 17.04.2004.

16:34

Velika pobeda "Pompeja" nad Junajtedom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Portsmuta priredili su u subotu veliko iznenadjenje, pobedivši Mančester junajted sa 1:0, što je njihova prva pobeda u medjusobnim susretima u poslednjih 47 godina.

Pogotkom Stiva Stouna u 36. minutu prvog današnjeg meča Premijer lige Portsmut je došao do važnih bodova u borbi za opstanak u elitnom društvu. Gol je "pao" posle odličnog prodora Lua Lua sa leve strane, nisko centrirana lopta posle nekoliko odbitaka došla je do Stouna koji je iskosa sa desne strane pogodio gornji ugao golmana Kerola. Poslednjih 10 minuta sva uzbudjenja vidjena su pred golom Portsmuta, ali je odbrana na čelu sa Dejanom Stefanovićem odolela svim napadima,a u jednoj kontri veiliku šansu imao je Jakubu, ali je njegov udarac odbranio Keler.

Prva pobeda Portsmuta nad Junajtedom još od 1957. godine donela je tom klubu tri boda za ukupno 37 iz 33 utakmice, što je pet bodova više od Lidsa, koji se nalazi na 18. poziciji.

Posle poraza od Portsmuta, Mančesterove šanse da dodje na drugo mesto u Premijer ligi su umanjene. Junajted zaostaje četiri boda za Čelsijem koji je remizirao sa Evertonom, 0:0. Četvrtoplasirani  Liverpul igrao je 0:0 sa Fulamom, a u nedelju igraju Aston Vila i Njukasl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve