Nova vest
Fudbal

Subota, 17.04.2004.

10:30

Lizarazu:"Napuštam Bajern ovog leta"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuski fudbaler Biksent Lizarazu najavio je da će na kraju ove sezone napustiti redove svog dosadašnjeg kluba Bajerna iz Minhena.

Lizarazu je rekao da je ovu odluku doneo zato što "nije mogao da se složi o jednom zajedničkom projektu" sa nemačkim klubom, u kojem mu ističe ugovor.

"Odlučio sam da okončam moju saradnju sa Bajernom na kraju ove sezone", izjavio je Lizarazu (34), odbrambeni igrač koji je u francuskoj reprezentaciji osvojio titulu šampiona sveta 1998. godine i titulu prvaka Evrope dve godine kasnije.

Lizarazu je rekao da je “ponosan na svoju karijeru u prestižnom Bajernu, u kojem je osvojio sve, ali po prvi put za sedam godina nije mogao da se dogovori (sa čelnicima kluba) o budućnosti".

"Moje performanse i motivacija omogućiće mi da planiram da se uključim u neki novi ambiciozni sportski projekat i da novom klubu donesem svoje celokupno iskustvo", dodao je Lizarazu.

Lizarazu, koji je za francusku reprezentaciju odigrao 92 utakmice i postigao dva gola, rekao je da je kontaktirao sa drugim klubovima, ali nije želeo da kaže više od toga.

On je u aprilu 2003. godine rekao da bi želeo da se vrati u Francusku, a u slučaju da ode iz Bajerna. U glavnom gradu Bavarske Lizarazu je od 1997. godine, kada je došao iz ekipe Atletik Bilbao. Baskijac sa jugozapada Francuske prethodno je igrao za Bordo, sa kojim je igrao u finalu Kupa UEFA 1996. godine (poraženi od upravo Bajerna, ukupnim rezultatom 6:1), zajedno sa Zidanom i Dugarijem.

"Nema dileme da ću se vratiti u Francusku", rekao je Lizarazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve