Nova vest
Fudbal

Subota, 27.03.2004.

23:58

Vijera: "Anelka potreban reprezentaciji Francuske"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuski fudbalski reprezentativac Patrik Vijera izjavio je da bi želeo da se problematični napadač Nikolas Anelka vrati u nacionalni tim, samo tri meseca pre početka Evropskog prvenstva i odbrane titule.

"Uvek sam govorio da je on odličan napadač. Ja sam njegov veliki navijač. Dugo se poznajemo i mislim da bi se osećao prijatno sa nama", rekao je Vijera, koji je sa Anelkom igrao i u Arsenalu.

Sadašnji centarfor Mančester Sitija, koji je igrao i u Real Madridu i Pari Sen Žermenu, javno se pre oko dve nedelje izvinio selektoru Žaku Santiniju zato što je novembra 2002. godine odbio poziv za prijateljsku utakmicu protiv Jugoslavije.

Santini je temperamentnog centarfora nazvao najnepouzdanijim igračem Francuske. Anelka je rekao da selektor mora na kolenima da ga moli da se vrati u tim.

"Shvatio je da je pogrešio. Mora da mu je bilo teško da se izvini, ali učinio je to, što dokazuje da mu je žao zbog tih izjava i da nikada nije odustajao od Francuske i da želi da se vrati", rekao je Vijera.

Vrata za povratak 25-godišnjeg igrača u reprezentaciju ostala su otvorena kada je UEFA kaznila Đibrila Sisea sa pet mečeva zabrane igranja, posle čega je centarfor Oksera otpao iz tima za EP u Portugalu.

Santini, međutim, nije pozvao Anelku za prijateljsku utakmicu sa Holandijom sledeće srede u Roterdamu.

Anelka je 28 puta igrao za reprezentaciju, poslednji put aprila 2002. godine protiv Rusije. Ove sezone je u svim takmičenjima za Mančester Siti postigao 21 gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve