Ubijen Branko Bulatović

Izvor: B92 Srbija i Crna Gora
Podeli

Generalni sekretar Fudbalskog saveza SCG Branko Bulatović preminuo je nešto posle 23 časa. Na Bulatovića je u petak pre podne izvršen atentat na stepeništu prostorija saveza na Terazijama, oko 10:30 časova.

Bulatović je posle atentata hitno prebačen u Urgentni centar, a lekari su se borili za njegov život tokom celog dana. Bulatoviću je za sada nepoznati napadač pucao u glavu, a za napadačem se još uvek traga.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić izjavio je da je policija napravila fotorobot osobe koja je pucala na Branka Bulatovića. Jočić je rekao da ovaj zločin predstavlja "vrlo specifičan pokušaj ubistva", koji se ne može povezati sa prethodnim slučajevima.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Nikola Jocković izjavio je, povodom ranjavanja Branka Bulatovića da u taj Savez "nisu stizale nikakve pretnje i da nije bilo apsolutno nikakvih nagoveštaja da bi nešto slično moglo da se desi".

On je okupljenim novinarima ispred Saveza rekao da "nema nikakvu ideju zašto je došlo do napada na Bulatovića." 

Predsednik FS Srbije Nebojša Leković apelovao je na sve, koji imaju bilo kakve informacije povezane sa ovim zločinom, da se jave istražnim organima ili Fudbalskom savezu.

Leković je dodao da su celog dana u prostorije FSSCG, stizali telegrami iz svih delova sveta, u kojima se osuđuje atentat i izražava podrška Bulatovićevoj porodici i našem nacionalnom savezu. Na vest o atentatu reagovala je i UEFA. Izvršni direktor Evropske fudbalske unije Lars Krister Olson izrazio je žaljenje i dodao da je šokiran zločinom u centru našeg glavnog grada.

Predsednik Fudbalskog saveza Dragan Stojković doputovaće u subotu u Beograd, a javnosti će se obratiti u toku popodneva. U znak protesta zbog atentata, odložene su sve utakmice Prve savezne i nižih liga, planirane za subotu i nedelju.