Nova vest
Fudbal

Petak, 27.02.2004.

17:01

Odložen početak prvenstava Slovačke i Mađarske

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nastavak fudbalskog šampionata Slovačke odložen je za nedelju dana zbog loših vremenskih uslova koji trenutno vladaju u toj zemlji, saopšteno je u petak u Bratislavi.

Prvenstvo je odloženo i u Mađarskoj, a razlog su tereni, koji su u veoma lošem stanju, saopštila je Mađarska liga. Posle dvomesečne zimske pauze Fudbalsko prvenstvo Mađarske trebalo je da se nastavi u subotu.

Prema odluci Fudbalskog saveza Slovačke, šampionat će biti nastavljen 6. marta utakmicama 20. kola, dok će se mečevi 19. kola igrati 16. i 17. marta.

Posle 18 odigranih kola lider slovačkog šampionata je ekipa Dukle iz Banske Bistrice, koja ima 32 boda, četiri boda više od drugoplasiranog Ružomberoka. Prošlogodišnji šampion (dve sezone u nizu) Žilina je na trećem mestu. Tradicionalni velikani slovačkog fudbala Inter i Slovan bore se za opstanak.

Mađarska liga još nije saopštila kada će prvenstvo biti nastavljeno. Na polovini prvenstva vode Balaton iz Šiofoka i Ferencvaroš sa po 32 boda, a MTK Hungarija i DVSC iz Debrecena imaju po pet bodova manje.

Podsetimo, nastavak fudbalskog šampionata ranije je odložila i Slovenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve