Nova vest
Fudbal

Petak, 27.02.2004.

14:35

Batistuta želi da igra na OI u Atini

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Najbolji strelac argentinske fudbalske reprezentacije svih vremena 35-godišnji Gabrijel Batistuta izrazio je nadu da će biti u timu za Olimpijske igre u Atini ove godine.

"Bio bi to san igrati za nacionalni tim, voleo bi da se vratim u reprezentaciju, ali potrebno je da me selektor pozove", rekao je Batistuta, koji se oprostio od igranja u nacionalnom dresu posle neočekivano rane eliminacije Argentine na Svetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Argentinski selektor Marselo Bijelsa, koji je zadužen i za olimpijsku reprezentaciju, istakao je da bi možda mogao da uključi Batistutu u ekipu za Igre u Atini, koje će se održati u avgustu ove godine.

Batistuta, koji je veći deo karijere proveo u Italiji u ekipama Fiorentine, Rome i Intera, ove sezona nastupa za Al-Arabi, tim iz Katara.

"Uživam u igranju fudbala ovde (u Kataru) zato što nema pritiska i nasilja, čega ima na terenima drugih zemalja", dodao je Batistuta u telefonskoj izjavi za jednu lokalnu argentinsku radio stanicu.

Batistuta, koji je za reprezentaciju Argentine odigrao 78 utakmica i postigao 58 golova, naglasio je da bi, ipak, igračku karijeru voleo da završi u ekipi Fiorentine, čak i ako bi se taj tim tada takmičio u drugoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve