Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.02.2004.

09:16

Navijači deoničari "stali" iza Fergusona

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Grupa navijača Mančester Junajteda koja ima veći broj deonica najavila je da će preduzeti sve mere kako bi zaštitila klub od spoljnih uticaja, posle sukoba u koji su umešani najveći deoničar Junajteda Džon Manjer i menadžer kluba Aleks Ferguson.

Ova grupa je u subotu pre utakmice sa Sautemptonom na stadionu i oko njega podelila preko 20 000 brošura u znak podrške najuspešnijem menadžeru u istoriji kluba.

Podsetimo, pozicija do skoro nedodirljivog Škotlandjanina ozbiljno je ugrožena posle sukoba sa Manjerom i to najviše zbog prava na konja “gibraltarska stena” koja je u zajedničkom vlasništvu dve, sada zaraćene strane.

Kako prenose britanski mediji Ferguson je u nedelju u Dablinu održao sastanak sa svojim advokatima kako bi odlučio svoje sledeće korake u ovoj situaciji.

Portparol navijača Olivije Hjuston izjavio je da ove zajedničke akcije mogu da pokažu koliko su zaista jaki navijači kada su složni:

”Navijači moraju da se upitaju “ako ne ja, onda ko ? i “ ako ne sada – kada,” rekao je Hjuston.

Da zaista mogu mnogo toga deoničari - navijači kluba su pokazali i 1999.godine kada su praktično zaustavili skoro već dogovorenu prodaju kluba BskyB kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve