Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.01.2004.

21:09

Tunis u četvrtfinalu, remi Gvineje i Ruande

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selekcija Tunisa prvi je tim koji je obezbedio plasman u četvrtfinale Kupa afričkih nacija. Domaćini turnira su u drugom kolu pobedili Demokratsku Republiku Kongo sa 3:0. U prvom meču drugog kola A grupe Gvineja i Ruanda igrali su 1:1.

Meč između Gvineje i Ruande bio je neizvestan i uzbudljiv. Od samog početka bilo je jasno da je Gvineja kvalitetniji tim od rivala iz samog srca kontinenta. Titi Kamara i Paskal Fenduno pravili u prilike, od kojih je najbolja bila stativa za bivšeg igrača Liverpula, ali su Ruanđani pretili iz kontranapada.

Na samom početku drugog poluvremena Gvineja dolazi u vođstvo pogotkom Titija Kamare. Međutim, Ruanda dolazi do prvog boda u istoriji na ovom nivou, kada je Karim Kamanzi u zaustavnom vremenu uspeo da savlada golmana protivnika i spreči da sve bude rešeno već posle dva kola.

Drugu utakmicu obeležio je incident u finišu prvog poluvremena, kada je južnoafrički sudija Dejmon Džerom isključio glavnu zvezdu Kogoanaca Lomanu Trezora Lua Luu, zbog navodnog oštrog starta nad domaćim igračem Džoharom Mnarijem. Na usporenom snimku jasno se videlo da je tuniski fudbaler odglumio incident.

 Do poluvremena su se Kongoanci držali na 0:0, ali je u nastavku Tunis postigao tri pogotka. Dvostruki strelac bio je naturalizovani Brazilac Silva duš Santuš, a između njegovih pogodaka precizan je bio Braham.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve