Vranje: Fudbaleri Dinama štrajkuju glađu

Izvor: B92, AVP Vranje Srbija i Crna Gora
Podeli

Dvadesetjedan prvotimac fudbalskog kluba Dinamo iz Vranja, na čelu sa smenjenim trenerom Draganom Antićem stupilo je u sredu u štrajk glađu, zahtevajući vanrednu Skupštinu tog sportskog kolektiva i ostavku predsednika kluba Svetislava Mihajlovića.

Igrači zahtevaju i povratak na mesto trenera Dragana Antića. Na spisku zahteva nije isplata dugovanja igračima, koja trenutno iznose oko sto hiljada dinara. Igrači su u saopštenjima za javnost upozorili na niz nepravilnosti u rukovođenju klubom, na sumnjive finasijske transakcije oko prodaje igrača, što je rukovodstvo kluba demantovalo.

"Ovo je jedini način da klub izvučemo iz kandži onih koji ne misle dobro uopšte sportu u Vranju, a posebno najstarijem fudbalskom klubu na jugu Srbije. Rešeni smo da istrajemo do ispunjenja svih zahteva", rekao je smenjeni trener Dinama Dragan Antić - Recko i dodao da igrači i on sâm nemaju nameru da odustanu od štrajka glađu, do ispunjenja zahteva.

Fudbaleri Dinama štrajkuju glađu u prostorijama kluba na gradskom stadionu, gde neprestano dolaze navijači i prijatelji kluba, solidarišući se sa njima. Na stadionu su bili i pripadnici policije, a nije bilo nikakvih incidenata. Više od hiljadu Vranjanaca proteklih dana potpisalo je peticiju u kojoj podržavaju zahteve fudbalera za sazivanjem vanredne skupštine kluba, na kojoj bi bilo izabrano novo rukovodstvo.

Predsednik kluba Svetislav Mihajlović, koji je i sekretar SO Vranje, od kada je počeo štrajk glađu fudbalera Dinama nije dostupan za medije, a prethodnih dana je izjavio da rukovodstvo kluba neće podleći nikakvim pritiscima, kako je rekao, dela fudbalera Dinama.

Fudbalski klub Dinamo iz Vranja član je Srpske lige i nakon jesenjeg dela prvenstva zauzima deveto mesto.