Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.01.2004.

16:28

Održana komemoracija Miroslavu Pavloviću – Paviki

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U Beogradu je u sredu održana komemorativna sednica povodom iznenadne smrti legende fudbalskog kluba Crvena zvezda Miroslava Pavlovića – Pavike. Istog dana Pavika je sahranjen na Topčiderskom groblju.

Legendarni half proslavio se u dresu Zvezde, za koju je odigrao ravno 400 utakmica (204 prvenstvene), i reprezentacije SFR Jugoslavije, u čijem je plavom dresu nastupio 46 puta. Sa klubom je osvojio četiri titule i tri kupa i igrao u dva polufinala evro-kupova za sedam sezona. U nacionalnoj selekciji debitovao je u polufinalu Kupa nacija, protiv Engleske 1968, i igrao sve do Svetskog prvenstva u Nemačkoj, 6 godina kasnije. Verovatno najveću čast doživeo je 1973, kada je branio boje našeg kontinenta protiv Latinske Amerike.

Pavlović, koji je pre Zvezde igrao za Slogu iz Požege i užičku Slobodu, nastupao je i u Belgiji i SAD. Poslednjih godina bio je direktor omladinske škole najtrofejnijeg fudbalskog kluba u ovoj zemlji. Umro je u 62. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve