Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.01.2004.

14:35

Johanson: Finale LŠ 2006. u Moskvi

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Evropske fudbalske unije Lenart Johanson podržaće kandidaturu Moskve za organizatora finalnog meča Lige šampiona 2006. godine.

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije Vjačeslav Kološkov rekao je da se Johanson obavezao funkcionerima ruskog fudbalskog saveza, da će lobirati za glavni grad Rusije.

"Odluku o domaćinu donosi izvršni komitet UEFA, ali nam je Johanson obećao da će insistirati na statusu favorita za Moskvu".

Pretpostavlja se da bi, u slučaju da Moskva dobije organizaciju, meč bio odigran na nedavno renoviranom stadionu Lokomotive, koji prima 32.000, a ne na stadionu Lužnjiki (kapacitet 83.000), koji je bio domaćin finala Kupa pobednika kupova 1999. godine (Parma – Marsej 3:0).

Poslednji istočnoevropski grad koji je organizovao finale najkvalitetnijeg takmičenja na kontinentu, bio je Beograd 1973. godine. Na stadionu Crvene zvezde Ajaks je tada pobedio Juventus sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve