Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.01.2004.

21:14

Kvalifikacije za SP: "Plavi" startuju protiv San Marina

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predstavnici reprezentacija koje učestvuju u kvalifikacionoj grupi 7 za fudbalski šampionat sveta u Nemačkoj 2006. sastali su se u beogradskom hotelu Hajat kako bi se dogovorili oko termina odigravanja utakmica. 

Reprezentacija Srbije i Crne Gore u prvom kolu gostovaće u San Marinu 4. septembra. Zatim "plave" očekuje još jedan meč na strani, protiv Bosne i Hercegovine, 9. oktobra.  Četiri dana kasnije San Marino stiže u Beograd. Poslednju utakmicu u 2004. Srbija i Crna Gora igra 17. novembra u Belgiji.

Naredna dva meča biće sa Španijom 30. marta i Belgijom 4. juna. U oba susreta naš tim je domaćin. 

Trećeg septembra gost "plavih" je Litvanija, a četiri kasnije putuje se u Španiju. Srbija i Crna Gora 8. oktobra odlazi na noge Litvanicima, a četiri dana kasnije naš tim završava takmičenje u grupi 7 utakmicom sa Bosnom i Hercegovinom u kojoj će imati prednost domaćeg terena.

Petković za B92: "Nema lakih i teških utakmica..."

Posle dogovora, selektor SCG, Ilija Petković bio je oprezan.

"Ja uvek kažem, nema lakih i teških utakmica, sve su utakmice teške. Mi smo prošli put imali jedan od najboljih startova i nismo uspeli. Prema tome, mora da se stvori jedna atmosfera i ja ću na tome posebno raditi.Prvi deo posla je obavljen, dogovorili smo se...sada ostaje teži deo, utakmice. Za nas je značajno da dobro odigramo kod kuće, ali sve jedno je, svi će igrati sa svima, i raspored nije toliko bitan", ocenio je Petković u izjavi za B92. 

Pored utakmica u kvalifikacijama, reprezentacija će imati i nekoliko trening mečeva, koji bi trebalo da pomognu selektoru u izboru igrača i uigravanju tima:

"Vi znate da igramo sa Norveškom. Ima jedan slobodan termin i u februaru, ali tada su tereni uglavnom u lošem stanju i vreme nije za fudbal. Tokom leta igraćemo u Japanu "Kirin kup", a pokušaćemo, ako nadjemo interesente, da ugovorimo još dva prijateljska meča".

Selektor Španije Injaki Saez bio je prijatno iznenadjen atmosferom na sastanku:

"Prvi put sam na ovakvom dogovoru. Oko svega smo se sporazumeli i ja čestitam kolegama na dobroj volji. Ako ne 100 odsto, ovakav raspored uglavnom odgovara svima".

Selektor BiH, Blaž Slišković, objasnio je da nije iz finansijskih razloga insistirao da njegov tim prve dve utakmice igra kao domaćin, protiv Španije i selekcije SCG.

"Svako je na svoj način zadovoljan rasporedom. Nama su neke želje uslišene, neke ne, no ti nije ni bitno, pošto svako igra sa svakim i broje se samo pobede".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve