Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.01.2004.

16:33

Štampa šalje Vijerija u Čelsi, Ranijeri ne želi da priča

Izvor: B92, soccerage

Autor:B92, soccerage

Default images

Kristijan Vijeri najverovatnije će napustiti Inter iz Milana na kraju tekuće sezone i tada će se pridružiti engleskom fudbalskom klubu Čelsi, piše danas italijanska štampa. Prema nekim izveštajima odlaskom Vijerija stvorilo bi se mesto za senzacionalni povratak Brazilca Ronalda, koji je sada u španskom Real Madidu. Vijeri je nedavno postigao i svoj 100. pogodak za Inter i igra petu sezonu za taj klub, ali je u prilično napetim odnosima sa klupskim zvaničnicima i sa trenerom Albertom Zakeronijem, posebno nakon kazne, koju je dobio jer je odbio da igra u meču protiv Udinezea u italijanskom kupu. Vijeri je bio uključen u sastav tima za taj meč, ali nije putovao u Udine sa saigračima, što je naljutilo i trenera i funkcionere kluba.

Najtiražniji italijanski sportski dnevnik "Gazeta delo Sport", kao i druge vodeće novine, pišu danas da je Vijerijev "razvod" sa Interom potpuno izvestan. Prisustvo jednog funkcionera Intera u Čelsiju ove sedmice samo je pojačalo priču o mogućem transferu. Gabrijele Oriali je zvanično bio u Londonu da bi se dogovorio o detaljima vezanim za prošlogodišnji transfer Argentinca Ernana Krespa u Čelsi.

Predsednik Intera Masimo Morati rekao je za "Korijere dela Sport" da je transfer Vijerija moguć, "kao i svakog drugog igrača Intera".

Ipak, predsednik je pokušao da smiri situaciju, ocenjujući da je Vijerijev neodlazak u Udine verovatno posledica nesporazuma. Inter nije komentarisao glasine o mogućem povratku Ronalda, koji je takodje kažnjen u Real Madridu zbog puta u London, za koji nije imao dozvolu kluba.

Vijeri, koji ima 30 godina, došao je u Inter 1999. godine. Očekuje se da će on predvoditi napad Italije na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Portugalu.

Ranijeri ne želi da priča o Vijeriju

Trener londonskog fudbalskog kluba Čelsi Klaudio Ranijeri demantovao je danas vest da će napadač Intera iz Milana Kristijan Vijeri postati igrač Čelsija.

"Ni sam ne znam koliko me je italijanskih novinara danas zvalo i reklo mi da Vijeri dolazi. Rekao sam im: 'O da, idem na stanicu da ga sačekam'", našalio se Ranijeri.

"To nije tačno. Znate me dobro i znate da ne odgovaram na takva pitanja", dodao je trener Čelsija.

On je demantovao i informacije da će u Čelsi doći igrač Fulama Luis Saha.

"Nemam šta da komentarišem u vezi sa tim igračima. Radim sa igračima koji su već u Čelsiju. Želim da napravim tim, to je sada najvažnije", rekao je Ranijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve