Nova vest
Fudbal

Petak, 09.01.2004.

18:47

Navijači Vojvodine traže "Sabor FK Vojvodina"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Navijači i veterani fudbalskog kluba Vojvodina, koji su krajem prošle godine podneli inicijativu za sazivanje Sabora kluba, saopštili su danas da očekuju da će nakon sastanka sa predsednikom Skupštine kluba Branislavom Popovićem, 13. januara, biti zakazan Sabor.

"Mi smo održali sastanak sa članovima Nadzornog odbora i komisije za propise, na kome je zaključeno da je inicijativa jedne trećine članova Skupštine kluba za sazivanjem Sabora u skladu sa statutom Vojvodine. Pozivamo predsednika Skupštine sazove Sabor u predvidjenom roku od 15 dana" izjavio je na konferenciji za novinare Aleksandar Posnov ispred navijačkih grupa "Firma", "Red firm" i "Stara garda".

On je upozorio Popovića da je, u slučaju da ne ispuni svoju obavezu i ne zakaže Sabor, njegovo delovanje "protivpravno i podleže zakonskoj odgovornosti".

Posnov je objasnio da je sastanak koji je zakazan za 13. januar sazvan na inicijativu predsednika Skupštine i upozorio da će navijači i veterani otići na taj sastanak, ali da će svakako očekivati da nakon toga bude sazvan Sabor kluba.

"Skupština kluba nema pravo da razmatra inicijativu za sazivanjem Sabora, isto kao ni Upravni odbor, već samo predsednik Skupštine treba da sazove Sabor, ukoliko mu stigne takva inicijativa", upozorio je Posnov.

Navijači i vetarani Vojvodine su krajem decembra podneli zahtev za sazivanjem sabora zbog "nagomilanih problema u klubu".

Klupski čelnici su pre nekoliko dana objasnili da se u inicijativi govori o stvarima koje se "više tiču Skupštine kluba" i zakazali sednicu za 16. januar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve