Nova vest
Fudbal

Petak, 09.01.2004.

18:14

Lids vredi samo 20 miliona funti!

Izvor: B92, FoNet

Autor:B92, FoNet

Default images

Vrednost engleskog premijerligaša Lidsa u ovom trenutku je svega 20 miliona funti, što je gotovo dvostruko manje od procene koju su finansijski analitičari odredili pre samo mesec dana. Eventualni kupac bi morao da prihvati i dugove kluba koji danas iznose nešto više od 83 miliona funti, ali bi mu se, prema mišljenju stručnjaka, investicija isplatila pod uslovom da Lids uspe da se spase ispadanja iz Premijer lige.

Obaranje cene kluba sa "Eland rouda" bilio je očekivano, jer je ostalo još samo deset dana do isteka roka za finansijsku konsolidaciju Lidsa. Ukoliko do 18. januara ne bude pronadjen kupac, klub će preuzeti stečajni upravnik, a to bi neminovno dovelo do rasprodaje fudbalera. Najveća prepreka pronalaženju kupca je mogućnost da Premijer liga kazni Lids oduzimanjem 12 bodova, što bi praktično začilo izbacivanje iz elitnog društva.

"Naš najveći problem je što ni mi, ni zainteresovani kupci ne znamo da li razgovaramo o premijerligašu ili o prvoligašu. Jasno je da se cena u ta dva slučaja drastično razlikuje, a najgore je što čelnici Premijer lige odluku o eventualnom kažnjavanju neće doneti dok ne istekne rok koji nam je dat", izjavio je predstavnik za štampu Lidsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve